Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Thomson nu scoate sunet


Guest thom

Recommended Posts

Buna ziua.Am un amplificator audio Thomson model DPL 100 HT si nu imi scoate nimic in boxe nici un sunet mai ales ca totul merge.I-am schimbat si 4 condensatorii electrolitici de putere pe fiecare iesire ,plus un final stk 4192II de pe o iesire crezand ca de acolo este problema dar nici-un rezultat cand dau de volum nu se aude absolut nimic.Intradevar condensatorii electrolitici de care am spus erau uscati.Mi-ati putea spune unde sa mai caut?Va multumesc.

Link to comment
  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Din ce văd pe net e o chinezărie. În afară de circuitele de mut ale STK-urilor (totuşi ampliful are relee la ieşiri, deci circuitele de mut e posibil să nu fie folosite), mai poate fi o problemă în preuri, fie sînt nealimentate sau e întrerupt lanţul de semnal undeva, cel mai sigur în procesorul de sunet. Comutările surselor şi filtrelor sînt digitale, deci şi astea sînt suspecte.

.............

Care cond de putere? Nu există aşa un termen, sînt cond de filtraj din alimentarea finalelor, nu de pe ieşiri şi nu cred că erau uscaţi.

Link to comment

Sincer sa fiu nu am masurat tensiunile pe finale propriu zis ,dar am masurat tensiunile care ajung la cele  finale.Condensatorii intradevar sunt de filtraj de capacitate mare o pereche 4700uF la 63 V si o preche 3300uF la 63 V  si i-am gasit devalorizati capacitatea foarte mica cel puntin la o pereche si am schimbat si cealalta pereche sa fiu mai sigur.Da acest amplificator are doua finale un stk 4192 II si stk 4211 V si pe nici o iesire nu am  semnal, dar care sunt pinii  de "muting" de pe finale si ce tensiune de alimentare ar trebui sa am pentru ele?

Link to comment

Da acest amplificator are doua finale un stk 4192 II si stk 4211 V si pe nici o iesire nu am  semnal, dar care sunt pinii  de "muting" de pe finale si ce tensiune de alimentare ar trebui sa am pentru ele?

 pai e foarte simplu ...luati fisele tehnice a celor doua finale de pe net....(schema aplif.nu am gasit)

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/41605/SANYO/STK4211.html

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/S/T/K/4/STK4192II.shtml

Link to comment

Am revenit cu masuratorile celor 2 finale stk si am masurat urmatoarele tensiuni:

- stk 4211V:

- muting = oV,

- Vcc(-) pe pinul 11= 2,10 V deci tensiune pozitiva nu stiu de ce? si pe pinul 16 = -52,6V

- Vcc(+) = 52,7

 

-stk 4192II: -muting = 0V

- Vcc(-) pe pinul 9= -43,6 V  iar pe pinul 14 = -43,6V

- Vcc(+) = 43,6

Ziceti-mi va rog ce trebuie sa mai masor in continuare ,care sunt urmatorii pasi?

Link to comment

La stk 4211 verifică pe 12,15(ieșiri) dacă nu ai cumva tensiune față de masă. Orice peste 50 mV , nu e bine. Probabil asta e cauza pentru care nu cuplează releele. La stk4192, caută pe 10,13,să nu ai tensiune pe ieșire. Deasemenea pe8,7,trebuie să fie 41..42 V. Pe5 - 1,5V pe 6 să fie 0.6V9,11 trebuie să aibă -Vcc neapărat. Pinii 11,16(la stk4211) deasemenea - Vcc.

Edited by jvl_77
Link to comment

Am revenit cu masuratorile cum mi-a zis jvl 77 si am urmatoarele.

La stk 4192 II:

-la pinul 10 si 13 tensiunea oscileaza de 40 mv in jos si invers

-la pinul 7 tensiunea scade de la -5,3 V pana la -4,1 V

-la pinul 8=-340mv

-la pinul 5=-400mV

-la pinul 6=-0v

la pinul11 am 43,2 dar cred ca e ok pentru ca e alimentarea pozitiva.

 

Ptr stk 4211 V:

- la pinul 12= 2,06V

- la pinul 15= 11,5V

-la pinul 11 =2,1V am tensiune pozitiva deci nu este ok ,iar la pinul 16=-52,8V cred ca asta e ok

Link to comment

 

Sa fie problema in procesorul de sunet LA2785 cum zice Zal?

 

Orice este posibil

Eu ti-as propune sa verifici daca ai semnal audio la intrarea lui STK 4192II, chiar daca te complici putin.  Asta se face cu ajutorul unui alt amplificator, obligatoriu prin intermediul unui condensator de aprox 1 uF sau chiar mai mic, sa zicem 0,47 uF.

Edited by cristian2009
Link to comment

Bun dar imi puteti explica mai detaliat cum inseriez perechea de casti cu condensatorul si rezistenta si unde le pozitionez la intrarea stk 4192II ? Pot folosi si alt stk 4192II pe care l-am inlocuit cu unul nou crezand ca acesta este defect.

Link to comment

După tensiunile din pinii 5...8,la stk 4192 pare că se află °în protecție °. Probabil finalii de pe o ramură defecți. (în integrat). La fel și pentru stk 4211, ceva defect în integrat... probabil nu e sigur, pentru că ai parțial tensiunea unei ramuri pe ieșire. Dacă îl lași pornit câteva minute se încinge radiatorul.? Ia în considerare și înlocuirea integratelor cu module cu tranzistori, dacă vei fi sigur că doar ele sunt defecte și nu altceva...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines