Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparare smps modul amplificare

sonyq

Recommended Posts

Am un modul de amplificare pe care as vrea sa-l repar (nu eu personal, pentru ca nu ma pricep). N-am vrut sa-l dau pe mana oricui si pana gasesc pe cineva as vrea sa identific si sa comand posibilele piese defecte, asadar m-ar ajuta mult cunostintele si parerile voastre. Deocamdata am identificat doua care sunt distruse fizic. Le-am marcat cu rosu in schema, e vorba de un varistor S14K275 care a fost sectionat de capacul metalic al carcasei in care se afla sursa si un integrat IR21531S care e puscat. Posibil si dioda D4. Nu stiu daca scurtcircuitul varistorului a cauzat distrugerea integratului, pentru ca asa am primit modulul. 

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Subiectul asta trebuie mutat la sectiunea alimentatoare

Daca varistorul ala e bubuit sigur au intrat mai multi volti peste aia 230, mosfetii de dupa IR21531S sigur sunt morti si ei

Mai vad acolo si un PFC format din IR1150S si mosfetul ala 32n50, trebuie verificat si acolo

Edited by maxente

Subiectul asta trebuie mutat la sectiunea alimentatoare

Daca varistorul ala e bubuit sigur au intrat mai multi volti peste aia 230, mosfetii de dupa IR21531S sigur sunt morti si ei

Mai vad acolo si un PFC format din IR1150S si mosfetul ala 32n50, trebuie verificat si acolo

Multumesc, adaug pe lista mosfetii STW20NK50Z si 32N50C3. Majoritatea pieselor importante nu se gasesc in tara si trebuie sa le comand de afara, asdar va rog si alte sugestii. Daca e cineva intersat sa se "ocupe" de sursa rog sa ma contacteze pe pm. Asta e dintr-un modul de subwoofer dar am si sateliti activi cu acelsi modul de amplificare si pot pune la dispozitie o sursa identica functionala, daca asta ar ajuta la reparare.

Edited by sonyq
  • 3 weeks later...
  • 2 years later...

Reactivez topicul asta pentru ca nu m-am mai ocupat de sursa de atunci si as vrea totusi sa o repar. Iar acum am demontata una identica functionala pe care o pot pune la dispozitie pentru masuratori comparative (daca ajuta la ceva).

E cineva din Cluj care m-ar putea ajuta? Contra-cost, evident.

• 2 weeks later...