Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am si eu nevoie de o schema pentru amplificator

Guest Madalin Vasile

Recommended Posts

Guest Madalin Vasile

Dupa cum spune si titlul am si eu nevoie de o schema de amplificator audio deoarece am reusit sa salvez cativa finali dintr-o statie auto si anume :

- 6 bucati IRFZ34

- 4 bucati KD718 sau KSD718

-4 bucati KB688 sau KSB688

-2 diode D33-02C

Vreau sa construiesc un amplificator din acesti finali ,daca ma puteti ajuta cu o schema si cateva indicatii,si cam ce putere ar avea ,precizez ca finalii sunt functionali statia avea probleme la partea de preamplificare. Mai am si restul componentelor de pe placa statiei ma gandesc ca imi vor fi de folos. Va multumesc.

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zal

2

• maxente

1

• franzm

1

• turcu_dan

1

Top Posters In This Topic

- 4 bucati KD718 sau KSD718 Adică 2SD718 

-4 bucati KB688 sau KSB688 Adică 2SB688

http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/mospec/2SD718.pdf

http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/WINGS/2SB688.pdf

Dacă-i foloseşti cîte două perechi pe etaj final, poţi face teoretic un amplif stereo de 2x80W/4 sau 8 Ohmi, poate chiar 2x100W traşi de păr cu răcire bună. Orice schemă cu alimentare de +/-45...50V ptr 8 Ohmi sau +/-35...40V ptr 4 Ohmi. De preferat una cu simetrie totală.

Înainte de aste asigură-te că sînt buni, prin verificare temeinică, cum s-a descris de atîtea ori pe sait.

Guest Madalin Vasile

multumesc pentru raspuns ZAL dar mi.ar trebui o schema si as vrea daca se poate sa fac un amplificator cu alimentare normala adica + si - (ex. +20v 0v) nu cu + 0 si - ( +40 v 0 -40v)

Edited by Madalin Vasile

Vreau sa construiesc un amplificator

N-ar fi fost mai simplu sa refolositi placa amplificatorului? Îi faceati alimentare de la retea si, eventual, preamplificator. Dupa tranzistoarele prezentate (IRFZ) pare sa fi fost amplificator auto.

Guest Madalin Vasile

da a fost amplificator auto dar placa era destul de mare pentru carcasa amplificatorului pe care as vrea sa o folosesc pentru acest proiect de aceea vreau sa il fac de la 0 pe alta placa si de aceea cer schema pentru acesti finali