Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiector video SANYO PLC-XW55


Guest tudorcristian80

Recommended Posts

Guest tudorcristian80

Incerc sa pornesc un videoproiector Sanyo PLC-XW55 a carui lampa este distrusa, in caz ca reusesc intentionez sa adaptez ca sursa de lumina niste led-uri de putere in locul lampii originale.

Conform cu informatiile de pe net, am eliminat sursa ce alimenta lampa. Comunicarea acestei surse cu placa de baza se face prin 3 optocuploare, doua primesc semnale dela placa de baza si unul trimite catre aceasta un semnal de OK.

Fara sa fac nicio conexiune, proiectorul incearca sa porneasca de 3 ori apoi se opreste si led-ul de power devine din verde rosu intermitent pentru 30 secunde, apoi rosu permanent (trece in stand-by).

Am conectat intre ele firele aferente iesirii optocuplorului catre placa de baza, proiectorul incearca sa porneasca (o singura data) apoi aceeasi poveste, led-ul de power rosu intermitent urmat de trecerea in stand-by.

Proiectorul are si un led de warning ce se aprinde cand detecteaza o problema (de exemplu daca deconectez vreunul dintre ventilatoare), insa nu si in acest caz.

Am verificat switch-ul de protectie termica si este ok, lafel si cel ce detecteaza inchiderea trapei de acces la lampa.

Aveti vreo idee ce altceva poate bloca pornirea?

 

PS. M-am uitat cu lanterna prin obiectiv, pe durata incercarii de a porni proiectorul afiseaza ecranul de pornire-logo Sanyo.

Edited by tudorcristian80
Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

am incercat si eu candva cu un proiector Benq sa-i schimb lampa. am reusit eu ceva ,am pus led de 30w, focalizarea,imaginea era rau de tot.am pus un bec tip HID 35w...chinuiala mare...la fel ...varza.nu vreau sa v-a descurajez dar ...nu cred ca veti reusi ceva. lampa proiectorului nu degeaba costa cam 70% din tot proiectorul.in sursa care alimenteaza lampa HID vedeti ca este un eeprom. sa stiti ca ala este problema.

Link to comment
  • 9 months later...
Guest neckro

Salut, ai rezolvat pana la urma ? Proiectorul tau se manifesta identic cu PLC-XE31 pe care il am si la care la fel, incerc sa scap de balast. Din cate am " sapat " pe internet balastul este unul smart.

Link to comment
Guest neckro

Priceput, eu am gasit un led de mare putere si sunt convins ca o sa se vada multumitor. ( http://www.aliexpress.com/item/free-shipping-200W-cool-white-8000-9000K-led-chips-for-DIY-projector-bridgelux-45mil-led-chip/1573402561.html ) Am postat aici in sectiunea arduino la recomandarea unui amic, poate se gaseste cineva o solutie la cum sa pun un arduino in locul balastului pentru a pacali placa de baza.

Link to comment

focalizarea se face din obiectiv, ajustand distanta focala fata de prisma de combinare a culorilor la 3lcd sau a cipului dmd la dlp. E o chestie de optica.

balastul doar alimenteaza lampa, ii ajusteaza intensitatea si ii monitorizeaza consumul.

@neckro led-ul gasit de tine este tot un array, iti va fi greu sa poti colima lumina lui. Vor exista pierderi mari. La banii aia recomand mai degraba sa cumperi un kit xenon auto de 55w pe la 6000-6500k si folosind focarul lampii originale sa adaptezi becul hid auto in locul celui original. Eu unul n-am intalnit pe nimeni si nici n-am reusit personal vreodata sa scot mai multa lumina dintr-un proiector cu orice led vs un banal bec hid auto. Si crede-ma ca am mers pana la a reconstrui de la zero un bloc optic spre a fi iluminat cu 3 led-uri (pentru fiecare culoare primara). 

 

Referitor la problema cu balastul dajtept, uite cam cum rezolva aia care stiu a programa:

http://www.eevblog.com/forum/beginners/video-projector-ballast-bypass-help/

Edited by matzah
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines