Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Tv lcd Universum FT LCD 81051

alex26

Recommended Posts

Buna ziua. Acest tv a avut sursa defecta, 17pw15-8. Dupa depanare, am o imagine cu niste firicele de verde. Respectiv daca in imagine am 2 persoane, una cu parul negru si cealalta cu parul blond, la aceasta din urma se vede prin par niste urme usoare de verde dar in conturul parului ca si cum ar fi desenate niste firicele prin par. Nici nu stiu cum sa ma exprim.Am facut niste poze dar nu stiu daca se observa ceva, le voi posta maine. Sa fie defctul din ecran sau t-con. O parere daca se poate. Va multumesc.

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• alex26

8

• leoncris

2

• Florinel TV

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 1 month later...
  • 1 month later...

Am revenit dupa o lunga perioada cu acest tv.

Azi am stabilit in proportie de 100% ca problema la acest tv. se gaseste  in mainboard .

Pana azi banuiam ecranul, dar am facut rost de un ecran identic ok, cu t-con ok si problema mea ramane, deci exclus din ecran.

Problema la acest lcd ramane un contur de verde si tot timpul in alte locuri .

Acum ma gandesc sa nu fie din memorie, poate are cineva un dump.

Poate s-a mai intalnit cineva cu o problema asemanatoare si imi poate da un sfat.

Edited by alex26

Scuze am marcat gresit Videoreamul in prima poza . am avut doar o poza mica . 

Acum am scos alta si am vazut  ca videoramul  e ceva  mai in dreapta . Intre procesorul video si lvds . 

Daca-l schimbi si pe ala si tot la fel face atunci ar mai fi de facut un reflow la chipul video Bga-ul .

Ai verificat condensatorii de riplu ,sau cu esr metrul ?? sau aer  cald 

post-175594-0-62226500-1424267830_thumb.jpg