Guest pavaloaia ionut- florin Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 (edited) buna ziua am si eu nevoie de schema electrica la strungu sna 400 x 2000 ..... am o problema merge doar intr-un sens si nu in sensu bun .... Ma poate ajuta careva? Edited October 29, 2014 by pavaloaia ionut- florin Link to comment
Electronicserver Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 Ai verificat inversorul sensului de miscare? Link to comment
GEO 53 BN Posted October 29, 2014 Share Posted October 29, 2014 (edited) Strungul are ambreiaj mecanic sau electric(cuplaj electromagnetic)?Daca are ambreiaj mecanic,atunci in mod sigur ambreiajul este prost reglat,piulita de reglare desfacuta,placutele pentru mersul "in fata"uzate la maximum. Daca are ambreiaj electromagnetic, atunci poate ca alimentarea cuplajului pentru mersul in fata, sa se fie intrerupta(fir intrerupt sau desfacut din clema),bobinaj intrerupt, piulita pentru reglaj desfacuta.Daca are cuplaje la care alimentarea se face prin intermediul periilor,e posibil ca firul de alimentare a periilor sa fie rupt,desfacut,sau peria rupta sau uzata. Mai poate fi de vina si joisticul.Desfal si verifica ,ca toate firele sa fie la locul lor . Schema electrica e mai greu de gasit.Poate vreun coleg ,posesor al unui astfel de strung, sa aiba si schema electrica. Edited October 29, 2014 by GEO 53 BN Link to comment
Guest pomaculeliusdorel Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 (edited) Inverseaza firele de la reteaua de alimentare cu curent trifazic in riglete unde se alimenteaza strungul.Dupa care vezi ce se intimpla cu turatia este sensul bun sau este invers , daca este cu ambreiaj mecanic cind ridici maneta ambreiajului trebuie sa se invirta normal daca o lasi in jos trebuie sa se invirta pe spate.pentru mai multe detalii ma poti suna 0766751004 Edited March 9, 2015 by pomaculeliusdorel Link to comment
Recommended Posts