Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vaio cu MBX-224 se incalzeste bine de tot


pinky

Recommended Posts

Salut,Am un Sony Vaio VPCEB4X0E cu placa de baza MBX-224 care se incalzeste cam tare si se opreste dupa aproape 1 ora.BIOS Ver: R1140Y8 . Nu am gasit la Sony nici o versiune de BIOS, poate nu am cautat unde trebuieCooler curatat, schimbat pasta.Temperaturi in idle ( deschisa pagina de BIOS ): SB: 63*C, CPU: 45*C , GPU: 42*C, temperatura pe radiator: 44 - 41*C. Sufla aer cald, deci radiatorul isi face treaba. Ventilatorul e turat la maxim.Regluatoarele de tensiune se incalzesc si ele pe la 60*C.E o problema cu modelul acesta sau chiar am o problema pe placa de baza ?Solutii ? Idei ?Multumesc.

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Intre timp m-am scapat de laptop. L-am dat functional.S-a dovedit ca cei la care a fost "la reparat" inaintea mea au reusit sa-i indoaie coolerul si nu mai calca bine pe CPU. De la inceput am vazut ca parca nu calca bine si l-am indreptat. Dupa ce am fixat coolerul cu suruburi, l-am dat jos ca sa vad amprenta. A iesit toata pasta dintre CPU si cooler, semn ca s-a fixat perfect. I-am pus din nou pasta, si dupa aceea am masurat temperaturile postate mai sus. Am intalnit si eu coolere fisurate care nu mai conduceau caldura. La asta m-am gandit si eu initial dar am constatat ca se transmite bine caldura.L-am tinut 12 ore in Burn-in test si a functionat fara probleme. O sa vad ce zice utilizatorul dupa cateva zile. Daca nu zice nimic, e de bine.Partea cu "se opreste dupa 1 ora" nu era constatarea mea. Am facut postarea cat mai detaliata, fara sa verific defectul reclamat de client deoarece ma grabeam cu reparatia.Ce nu-mi place este temperatura pe SB. Nu are prevazut un amarat de radiator pe nefericitul ala de chipset. Daca mai da o defragmentare sau mai stiu eu ce alte procese care sa munceasca SB-ul, cu siguranta ca-i mai creste pemperatura.

Link to comment

Adevarul e ca nu se mai fac laptopuri ca in urma cu 15-20 de ani. Asa mai avem si noi de lucru. Am acasa un Dell C500 cumparat SH. I-am inlocuit bateria in urma cu 9 ani. Bateria ma tine vreo 3 ore iar laptopul nu are nicio problema. Singura reparatie a fost inlocuirea mufei de alimentare care a cedat. I-am pus un 5,5x2,5 si de atunci merge perfect. Chiar si HDD-ul e fara BAD-uri. Of, ce vremuri. Economia de piata.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines