Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

robot bucatarie moulinex TYPE FP711


Recommended Posts

Buna seara am un robot care nu ai pot scoate motorul sa l masor .in capat are o roata dintata din cauciuc   nu reusesc sa o scot.. idee cineva se blocheaza cumva ...se invirte in sens invers ca sa o pot scoate? e turnata si e facuta  sa nu se mai repare? o idee multumesc anticipat..seara buna

Link to comment
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Vezi că au de obicei șuruburi mascate sub etichete sau clipsuri ce blochează carcasa.Nu forța nimic, studiază bine înainte, eventual caută tutoriale de demontare pe YouTube, sunt destule surse de inspirație.Cred că am desfăcut anul trecut unul din ăsta, se începe cu șuruburile aflate dedesubt, apoi mai sunt vre-o trei în partea superioară, sunt mascate de niște dopuri. E cam mare caznă să-l desfaci, cred că am pierdut vre-o oră pe lângă el  :rade:

Edited by validae
Link to comment

vreau sa scot rotorul... stiu ca are sigurante termice pe el...cred ca s arse... da roata de la blender  trebuie scoasa sa pot scoate rotorul...din cate stiu se blocheaza rotorul si se invirte in sens invers  acelor de ceasornic. da nu pot bloca rotorul ...multe aveau in capul rotorului  ceva ca la surub sa pot bloca asta nu are...

o fi presata   sau se scoate prin desurubare.. aici e dilema

Link to comment

Siguranța termică e una singură și este montată pe stator, mai precis în apropierea capătului uneia din cele două bobine statorice.De obicei e mascată de o folie termorezistentă în care este învelită.Deci nu-i neapărat nevoie să demontezi rotorul pentru asta, spun asta din experiența cu astfel de motoare, nu o dată am fost nevoit să șuntez aceste siguranțe. 

Edited by validae
Link to comment

Salut

la tipul asta de robot , nu am gasit motor(MS-5909806 asta e codul de motor) ars , vezi ca ai 2 microcontacti(localizati in partea cu motorul) care sunt actionati de parghii(castron montat sau blender montat)

roata zimtata se cheama cuplaj si se desfileteaza normal.

totusi ma indoiesc ca este motorul.

circuitul electronic este bun ?

Link to comment

buna seara am rezolvat problema .am dat jos cureaua de antrenare ,am dat jos rotitele din antimoniu de pe ax apoi am tinut cu patentul  axul (are o tesitura) si cu o carpa am acoperit roata de cauciuc si am desfacut o cu patentul, sigurantele de pe stator arse.amindoua...multumesc pt ajutor... seara faina

Link to comment
  • 9 months later...
Guest Michelangelo

Bună seara! Am un robot de bucătărie Siemens MK 52800. A început după o îndelungă utilizare să facă ca tractorul. I-am schimbat cureaua de transmisie (motorul nu are nimic), însă se pare că mecanismul de angrenare de pe dreapta are probleme ( a fost folosit mai des), probabil trebuiesc schimbate roţile. Problema e că nu reuşesc să desfac fulia şi axul, are două componente din plastic sus, jos are o siguranţă pe care am desfăcut-o. A desfăcut cineva pe partea dreapta unde e bolul? Piesa din plastic e turnată pe ax?

Link to comment
Guest Michelangelo

Mulţumesc pentru promptitudine, dle Vali. Mie la acel link îmi apare o pagină gri cu textul "This is a demo store. Any orders placed through this store will not be honored or fulfilled." Am încercat să intru şi direct pe site şi acelaşi lucru se întâmplă.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Am si eu o problema cu un robot Moulinex Adventio type FP 6011 Ref: FP 603141/ 703-3807-R - nu porneste. L-am desfacut, periile sunt bune, la circuitul electronic am schimbat triacul care era de 12 A 600 v cu unul 12 A la 800 V. Cand ating lamela de contact ia un impuls si se rotest f putin, dupa un timp daca ating din nou lamelele iar se roteste putin.

post-223525-0-57286000-1442390623_thumb.jpg

post-223525-0-00744800-1442390824_thumb.jpg

Link to comment

Ați încercat să alimentați motorul pe direct (fără variatorul electronic) să vedeți dacă el e chiar în regulă ? Dacă motorul funcționează bine fără partea electronică, atunci este ceva în neregulă cu variatorul, văd că acolo este un microcontroler ce comandă motorul. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines