Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire tuner Profilo 4055


Recommended Posts

  Buna ziua . Doresc sa inlocuiesc un tuner de la un TV mai vechi dar care merge fara alte probleme ,  cu imagine foarte buna .

De la un timp cred ca tunerul face probleme : imaginea pe banda VH1 devine aleator cu multi purici , ca si cum semnalul ar deveni foarte slab .In acest timp celelalte benzi functioneaza corect . Am verificat componentele si tensiunile de pe langa tuner si am refacut si cateva lipituri in interiorul acestuia dupa ce am gasit o lipitura rece . A functionat corect circa 1h apoi a luat-o de la capat cu functionarea defectoasa .

  Uneori isi revenea prin miscarea mufei de la antena insa am refacut si lipiturile din selector corespunzatoare cuplajului cu antena insa fenomenul persista .

  Tunerul este de tipul  ecc2885ce ( 12V sinteza tensiune ) si as dori sa stiu daca il pot inlocui cu un alt tuner ET6DK .La inscriptia pinilor se potrivesc insa as dori sa stiu la ce altceva sa fiu atent sau eventual un model de tuner din comert compatibil cu cel original !

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

eu muntez in televizoarele din anii "90 cu tuner 12v sinteza tensiune doar tunerul TECC2989VA15A daca originalul are 1fi sau TECC2989VA15B daca este cu 2fi.

este usor de procura si relativ ieftin.

tunerul indicat de dvs nu stiu decare este,nu am gasit nimic despre el.

Edited by bobo
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines