Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

marirea puterii amplif Kotec KA400

Solim

Recommended Posts

Am un amplif mentionat mai sus,de 2x150w sin,dar scoate prea putin pt boxele mele,adica nu le duce cum ar trebui.i-as putea mari puterea?Am sa pun poze imeduiat si cu interioru

• Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Solim

8

• adi_0106

2

• bbg

1

• Sandu_alex_999

1

Top Posters In This Topic

Guest MuadDib

Am un amplif mentionat mai sus,de 2x150w sin,dar scoate prea putin pt boxele mele,adica nu le duce cum ar trebui.i-as putea mari puterea?Am sa pun poze imeduiat si cu interioru

In primul rand ar trebui sa maresti transformatorul sa debiteze o putere mai mare la o tensiune mai mare, apoi ar trebui sa modifici putin schema sa reziste la marirea tensiunii de alimentare (schimbat componente active cu unele mai rezistente, marit valorile unor rezistente pentru ca anumite eraje sa ramana in parametri), si apoi trebuie sa modifici racirea!. Daca ampliful are protectii, si acelea trebuie modificate. Intrebarea e merita?

cred ca semnalul care il aplici pe intrare e prea mic documenteaza-te cu privire la acest aspect

nu are cum,asa scoate ea,am probat de ex alte statii,mixere cu putere,tot de la compu meu,si altele,e de 150.cel putin eu nu cred ca semnalul pe intrare e prea mic.poate asa scoate ea.

In primul rand ar trebui sa maresti transformatorul sa debiteze o putere mai mare la o tensiune mai mare, apoi ar trebui sa modifici putin schema sa reziste la marirea tensiunii de alimentare (schimbat componente active cu unele mai rezistente, marit valorile unor rezistente pentru ca anumite eraje sa ramana in parametri), si apoi trebuie sa modifici racirea!. Daca ampliful are protectii, si acelea trebuie modificate. Intrebarea e merita?
Pai nu stiu,nu tocmai de aia intreb,hai mai bine sa pun niste poze.

nu are cum,asa scoate ea,am probat de ex alte statii,mixere cu putere,tot de la compu meu,si altele,e de 150.cel putin eu nu cred ca semnalul pe intrare e prea mic.poate asa scoate ea.

pai vezi tu - compul tau e problemapoate statia necesita 1.5 - 2 V pe intrare .... si tu din calc ii dai doar 0.7 - 1 V maxim ..... si de unde vrei tu toti cei 150 W ??

Exact despre asta ti-a zis in pm , ar fii o idee sa incerci sa legi pe amplificarea asta egalizatorul ala,s-ar putea sa fii uimit de rezultate :smt006

Imi place ca are finali Mosfet Lateral dar mai mult de atata nu scoti din aia.

Pacat de finali... restul e substandard (daca are vreo similaritate cu KA800). Au facut economie la toate colturile... :smt005
Guest MuadDib

Pai nu stiu,nu tocmai de aia intreb,hai mai bine sa pun niste poze.

Pai, tocmai asta incerc sa itzi spun...nu ca nu se poate, dar nu merita!

Nivelul necesar la intare pentru a o bine le iesire putere maxima se masoara simplu.

Ai nevoie de un generator de semnal sinusoidal, doua osciloscoape (sau unul cu doua spoturi) si o rezistenta de sarcina (nu poti folosi difuzoarele pentru ca nu stiu daca rezisti la un sunet de 1kHz la 150W cat dureaza masuratorile).

Conectezi generatorul la intrarea amplifului, rezistenta de sarcina la iesire, cu o sonda vizualizezi semnalul de intare si cu cealalta semnalul de iesire. Fixezi generatorul pe 1kHz (frecventa standard pe astfel de masuratori) si potentiometrul de reglare a nivelului de iesire pt generator la minim.

Pui in functiune "instalatia" si incepi sa maresti nivelul semnalului de intare pana la iesire semnalul, tot crescand in amplitudine incepe sa nu mai fie sinus ci dreptunghiular. La nivelul la care incepe sa limiteze ai puterea maxima. Pentru acest nivel de iesire masori nivelul de intrare. Masuratorile se fac pe ecranul osciloscopului.

Bafta!

Guest MuadDib

Imi place ca are finali Mosfet Lateral dar mai mult de atata nu scoti din aia.

Pacat de finali... restul e substandard :smt005
Pai, de cateva zeci de ani schemele de amplificatoare in claca AB sunt in mare la fel. Diferentele sunt doar la tehnologia de realizare a componentelor active! Deci normal ca e standard. :d

Mai bine o lasi in pace. Ai putea sa mai modifici pe ici pe colo unele componente cu unele de calitate mai buna, insa lasa finalii ca-i pacat de ei. Si in final se mai pot aduce unele imbunatatiri. Parerea mea...