Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

uher uma400 cu stk4050

Guest gabi_1981

Recommended Posts

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• joe

3

• Palade Vlad

2

• zal

2

• adi_0106

1

Guest gabi_1981

nu pot verifica pt k nici releul care cupleaza boxele nu functioneaza.probabil k protectia isi da seama k ceva nu merge si nu cupleaza releul.mi-ar trebui o schema si nu gasesc deloc

Un STK original e greu de gasit si afara, pe la noi e plin de chinezarii. Ca sa-ti faci o idee, tot ce gasesti intre 300000 si 650000 sau chiar 800000 si tin intre 1 secunda si pina dai mai tare. Nu ai nevoie de schema amplifului ca nu preul de ton e stricat ci finalii. Ia zi, ai pus 4 boxe de 8 ohmi pe el sau 2 de 4 ohmi? Daca aveai STK4048 puteam sa-ti dau originale dar asa... Bafta!

• 3 weeks later...
Guest gabi_1981

am pus 2 boxe de 4ohmi.greseala mea!recunosc!am inlocuit stk-ul si acum merge bine.problema e ca nu scoate nici pe departe 200w desi consuma 900w de la sursapot sa-i fac ceva sa scoata mai mult?

dc trafu ala e in satre sa traga 900w din priza..........eu zic k e periculos ....da' numai k nu e asa.k sa ii maresti puterea ii faci alt traf mai puternic cu o tensiune mai mare pe sec .....da' nu prea mare totusi.

Aici e intr-adevar o problema caci la catalog intre STK4048 de 150w si 4050 de 200w sint citiva volti diferenta la alimentare si totusi se lauda cu o putere mult mai mare. Ce tensiuni de alimentare ai acolo? Poate se mai poate trage de par STKul sa scoata mai mult cu o alta alimentare. Ca sa te lamuresti cu puterea consumata iti dau niste metode empirice destul de sigure. Vezi ce siguranta ai pe retea, inmultesti cu 220 si afli puterea max la care se arde siguranta, mai scazi din ochi putin (cam 25-33%) si rezultatul e aproximativ consumul maxim real. Sau ca sa vezi puterea aproximativa a trafului, masori cit de cit exact aria sectiunii lui (in cm patrati), si o inmultesti cu ea insasi (ridici la patrat). La acest rezultat care e aproximativ puterea max suportata de traf timp indelungat (sa zicem 1 ora) poti sa adaugi inca 30-50 % in plus (asta in functie de calitatea tolelor) ca sa afli puterea de virf suportata de traf pentru scurt timp pina se incinge periculos (sa zicem 5 minute, sau o melodie cu volumul la maxim). Explicatia e ca toate firmele subdimensioneaza trafo din economie de materiale, bazindu-se pe ideea ca nu asculti tot timpul cu volumul la maxim si trafo nu se va arde prea repede. :smt005

• 4 years later...
Guest relu_relu

Un STK original e greu de gasit si afara, pe la noi e plin de chinezarii. Ca sa-ti faci o idee, tot ce gasesti intre 300000 si 650000 sau chiar 800000 si tin intre 1 secunda si pina dai mai tare. Nu ai nevoie de schema amplifului ca nu preul de ton e stricat ci finalii. Ia zi, ai pus 4 boxe de 8 ohmi pe el sau 2 de 4 ohmi? Daca aveai STK4048 puteam sa-ti dau originale dar asa... Bafta!

sal cu cat le dai 4048 2 buc