Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
mishen 1978

Salut tuturor! o problema cu instalatie electrica la montaju spoturi cu bec GU 10 LED

Recommended Posts

RUGAMINTELA CEI CE SE OCUPA CU  INSTALATII  ELECTRICE un fenomen ciudat recent am montat spoturi cu bec GU 10 CU LED =2 CU 1.2 W SI UNU CU 1.5 W LEGATE IN PARALEL TOATE PE ARCADA( FIRE TRASE DE UN ALT ELECTRICIAN FARA LEGATURI INTRE ELE PE CARE LE-AM EFECTUAT EU, DUPA CARE AM MONTAT SI SPOTURILE SI INTRERUPATORU )TOTU OK.. DAR ATENTIE LA INCHIDEREA DIN INTRERUPATORUL LA CELE DOUA BECURI LED DE 1.2W RAMANE O LUMINA FF SLABA ASA  SA ZIC CAM DE 1VOLT ( O SA CAUT UN APARAT DE MASURA SA VAD EXACT) DIN CE MOTIVE APARE FENOMENU AM INVERSAT SI LEDURILE CU CEL DE 1.5 SI FENOMENU APARE NUMAI LA CEL DE 1.2 W ..DIN CE MOTIV APARE PROPLEMA ! MULTUMESC ANTICIPAT!

Link to comment
Share on other sites

Acest fenomen este cauzat de capacitatea parazită  a cablurilor şi/sau întrerupătoarelor  prevăzute cu bec neon sau led.

Se poate anula montând câte o rezistenţă de circa 100kOhmi în paralel cu montura fiecărui bec afectat.Acelaşi lucru e valabil şi pentru becurile economice CFL care pâlpâie supărător din cauza ledurilor din întrerupătoare sau a capacităţii parazite a cablurilor de la întrerupătoare.

Link to comment
Share on other sites

 ..intrerupatoru nu are led ..( ANYA -TURCESC) ramane varianta a capacitati parazite am sa incerc sa desfac intrerupatoru si sa  indepartez firele oarecum ..nu este asa de suparatoare lumina este putin vizibila .. dar consumu si  pierdere inutila de curent ma deranjeaza si sa nu cumva sa afecteze ledurile ,si cel mai grav sa nu afecteze instalatia electrica.MULTUMESC! PENTRU SFAT 

Link to comment
Share on other sites

..am sa vad daca pot modifica instalatia asa a fost  proiectata(meseriasi)..Multumesc !ptru raspuns

acelasi asa zis meseriasi a legat si o lustra si cu 4 abajururi 2 becuri functioneaza ok.. iar alte 2 raman permanent aprinse intreruperea se face numai prin desfiletare bec..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines