mishen 1978 Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 RUGAMINTELA CEI CE SE OCUPA CU INSTALATII ELECTRICE un fenomen ciudat recent am montat spoturi cu bec GU 10 CU LED =2 CU 1.2 W SI UNU CU 1.5 W LEGATE IN PARALEL TOATE PE ARCADA( FIRE TRASE DE UN ALT ELECTRICIAN FARA LEGATURI INTRE ELE PE CARE LE-AM EFECTUAT EU, DUPA CARE AM MONTAT SI SPOTURILE SI INTRERUPATORU )TOTU OK.. DAR ATENTIE LA INCHIDEREA DIN INTRERUPATORUL LA CELE DOUA BECURI LED DE 1.2W RAMANE O LUMINA FF SLABA ASA SA ZIC CAM DE 1VOLT ( O SA CAUT UN APARAT DE MASURA SA VAD EXACT) DIN CE MOTIVE APARE FENOMENU AM INVERSAT SI LEDURILE CU CEL DE 1.5 SI FENOMENU APARE NUMAI LA CEL DE 1.2 W ..DIN CE MOTIV APARE PROPLEMA ! MULTUMESC ANTICIPAT! Link to comment
cristi71 Posted September 30, 2014 Share Posted September 30, 2014 (edited) intrerupatorul are ''lumina de veghe'' sau trebuie schimbat faza cu nulul in doza de legatura. Edited September 30, 2014 by cristi71 1 Link to comment
mishen 1978 Posted October 1, 2014 Author Share Posted October 1, 2014 Multumesc! nu nu are lumina de veghe posibil am sa verific daca imi dai si cv detai cum..am cunostinte minime de electrica Link to comment
validae Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Acest fenomen este cauzat de capacitatea parazită a cablurilor şi/sau întrerupătoarelor prevăzute cu bec neon sau led. Se poate anula montând câte o rezistenţă de circa 100kOhmi în paralel cu montura fiecărui bec afectat.Acelaşi lucru e valabil şi pentru becurile economice CFL care pâlpâie supărător din cauza ledurilor din întrerupătoare sau a capacităţii parazite a cablurilor de la întrerupătoare. Link to comment
mishen 1978 Posted October 1, 2014 Author Share Posted October 1, 2014 ..intrerupatoru nu are led ..( ANYA -TURCESC) ramane varianta a capacitati parazite am sa incerc sa desfac intrerupatoru si sa indepartez firele oarecum ..nu este asa de suparatoare lumina este putin vizibila .. dar consumu si pierdere inutila de curent ma deranjeaza si sa nu cumva sa afecteze ledurile ,si cel mai grav sa nu afecteze instalatia electrica.MULTUMESC! PENTRU SFAT Link to comment
validae Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Nu afectează defel instalaţia electrică, iar consumul este infim, de ordinul miliamperilor.Practic singurul neajuns este luminozitatea nedorită. Link to comment
yo2.080 Posted October 4, 2014 Share Posted October 4, 2014 Daca nu are led intrerupatorul, atunci este trecut prin intrerupator nulul. Trebuie sa treci faza prin intrerupator si sigur nu o sa mai apara acest fenomen. 1 Link to comment
mishen 1978 Posted October 5, 2014 Author Share Posted October 5, 2014 ..am sa vad daca pot modifica instalatia asa a fost proiectata(meseriasi)..Multumesc !ptru raspuns acelasi asa zis meseriasi a legat si o lustra si cu 4 abajururi 2 becuri functioneaza ok.. iar alte 2 raman permanent aprinse intreruperea se face numai prin desfiletare bec.. Link to comment
Recommended Posts