Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest moldovanramon

- am nevoie de ajutor ... pt. un preamplificator + microfon (pt. interiorul chitarei acustice)

Recommended Posts

Guest moldovanramon

- aș vrea să știu dacă poate cineva să proiecteze un (sistem) preamplificator (alimentarea printr-un acumulator 9V) cu microfon (dinamic, condensator ... nu contează, cu frecvență redusă 100Hz-16Khz), ... (cu potențiometru de  volum + ton, cu ieșire prin jack (mamă pe panou) de 3,6 mm), care să se poată instala ... în interiorul chitarei acustice.

- iertați-mi ”stângăcia” în exprimarea tehnică, dar nu sunt electronist, ... sper că ați putut ”în mare” să mă înțelegeți!!!

Mulțumesc pt. atenție!!!

Link to comment
Share on other sites

Gaseste un casetofon vechi, mono sau stereo, au microfoane pe condensator, electret ce se pot alimenta de la citiva volti.

 

Au inauntru un preu cu Jfet, si ofera citiva milivolti la iesire, suficient cit sa ataci o amplificare de microfon din mixer.

 

https://www.google.ro/images?hl=en-RO&q=electret+condenser+microphone+circuit&gbv=2&sa=X&oi=image_result_group&ei=upwpVIe7AsHVygOHq4LYCA&ved=0CBIQsAQ

Link to comment
Share on other sites

Guest moldovanramon

- ideea e că beneficiez de doze piezo și magnetice (la chitarele cu corzi de plastic nu merg), dar nu înlocuiesc nici una microfonul..., mă gândesc să găsesc pe cineva care sa-mi ”prepare tot tacâmul” (binențeles contracost), microfon (puțin mobil pt. găsirea poziției optime) + preamplif + alimentarea (acumulator) + ieșire jack mare, ca să le pot instala înăuntrul chitarei , .. ca să nu tot port mic. după mine... :scarpin !!! (prefer acustic nu electric)

- oricum vă mulțumesc pt. atenție!!!

Link to comment
Share on other sites

.....mă gândesc să găsesc pe cineva care sa-mi ”prepare tot tacâmul” (binențeles contracost), microfon (puțin mobil pt. găsirea poziției optime) + preamplif + alimentarea (acumulator) + ieșire jack mare....

 

In primul rand, pentru asta ar trebui sa iti completezi locatia la profil.

Link to comment
Share on other sites

Daca o sa bagi un microfon in chitara o sa se auda de mare porc ,o sa capteze toate rezonantele ,cind vei da pe coarda cea mai groasa o sa te ingrozesti.Eu ma invirt in mediul muzical ,stiu ca voi chitaristii de acustica/clasica/electrica vreti sa carati cit mai putin echipament dar sa va auziti si bine,din pacate nu se poate.In cazul tau cred ca sfint este tot un microfon ,cu care sa se capteze chitara,poti incerca un Shure SM57 ,sunt sigur ca stii de el,si un canal dintr-un mixer.Altfel sunt sigur ca strici tot sunetul chitarii .De curiozitate ,inainte de a schimba corzile , slabestele pe cele vechi si baga un microfon printre ele ,in corpul chitarii,apoi acordeaza chitara ,cinta ceva ,si o sa auzi singur grizaviile cu microfonul in corpul chitarii.Ar mai fi ceva,daca ai monta un mic microfon pe corpul chitarii ar capta vibratia corzilor,a lemnului chitarii plus rezonantele din interiorul chitarii,cam complicat ,nu ?

Edited by viobio
Link to comment
Share on other sites

Guest moldovanramon
viobio - te inteleg , ... era vorba despre ” mai pe romaneste, ... un mic. experimentat dupa modelul celor de la  LR Baggs....?!?!, stiu, .. combinatie pt. acustic ”Shure SM57” +, ... cu doza magnetica (pt. cohones), ... am mai facut dar, ...  totusi 2 intr-una daca s-ar putea?!?!... scuze ”limba” !!!

Stima!!!

  Lyric™ Acoustic Guitar MicrophoneLyric™ Acoustic Guitar Microph
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines