Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
firis

oglinda incalzita golf 4

Recommended Posts

Vedeti sa nu fie formata vreo punte in circuit (ca in poza), care sa sunteze tot labirintul.

 

http://i62.tinypic.com/23lo20y.jpg

 

Fixati multimetrul pe buzzer, tineti un terminal pe un papuc si celalalt terminal il plimbati usor prin "labirint", fara sa atingeti stratul de cupru (ca la strungul de la scoala de soferi).

Edited by norad
Link to comment
Share on other sites

nu este formata punte pe circuit...azi la serviciu nu am avut ce face...asa ca am luat oglinda si mi-am facut de lucru! La ce concluzie am ajuns...am luat multimetrul, l-am fixat pe buzzer, un terminal pe papuc celalalt pe circuit...poate gasesc unde este intrerupt...din aproape in aproape am atins circuitul..., toate bune! Papucul 1 se termina in punctul 1, papucul 2 se termina in punctul 2, fara ca cele doua circuite sa se uneasca...bun, inainte de a curata vopseaua de pe circuit, aveam undeva la 970 ohmi (prea mare) la cei doi papuci, am curatat vopseaua iar la cei doi papuci nu imi mai indica nimic...! am unit punctul 1 si 2 cu o lita, la papuci am in jur de 12 ohmi, am alimentat la 12 volti, totul ok, se incalzeste, am montat pe masina, se incalzeste mai mult ca cea de pe dreapta....aproape arde dupa aproximativ 5 minute!

 

intrebare !!!!! pe ce principiu functioneaza aceasta incalzire daca cele doua circuite ale papucilor nu au contact, cum functioneaza? (nu se vede ca a fost ceva lipit sau ca a avut ceva)

 

Am facut bine ca am unit circuitul de la papucul 1 cu cel de la 2? altfel nu vedeam cum putea functiona daca "labirintul" era intrerupt...si daca leg cele doua puncte printr-o rezistenta de cativa ohmi ar trebuii sa se incalzeasca mai putin si mai lent?

post-199535-0-22032000-1412112199_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Inițial era ok!Pentru ce ai curățat vopseaua? Secretul aici este, acea vopsea este conductoare. De fapt ea este cu rezistenta variabila in funcție de temperatura si acest lucru asigura temperatura constanta a oglinzii undeva la 15-20 grade. Cumpăra alta oglinda.

Link to comment
Share on other sites

Guest gabyyy26

Si eu am facut acelasi lucru la oglinda mea tot la un golf 4 si merg cu puntea facuta de 2 ani chiar foarte bine ,numai ca am grija la drum lung sa opresc degivrarea luneta din cand in cand .

 Toata chestia sta in vopseaua neagra care are rol de conductor si termostat, oricum merge si fara.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines