Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest lix

Poate cineva sa ma ajute cu un cititor/programator de PIC-uri vintage (PIC16C67)?

Recommended Posts

Buna ziua community,

 

Sint in situatia in care trebuie sa "copiez" in PIC16C67 (DIL40) de la un cuptor cu microunde si nu vreau sa investesc prea multi bani intr-un programator, care si-asa este greu de gasit pentru modelul acesta de PIC. Este foarte posibil ca procesorul sa fie code-protected, caz in care nu se mai poate face nimic. Pe de alta parte, as vrea totusi sa incerc (altfel, aparatul va lua drumul gunoiului).

 

E cineva dispus sa ma ajute? Cineva care are un Picstart plus sau un PIC-kit3, sau ceva similar. Forma de colaborare poate fi multipla, vizita la domiciliu meu sau invers (locuiesc in Bucuresti), sau oricum altfel, la intelegere. Este o actiune "one-time".

 

Numai bine,

 

Lix

Link to comment
Share on other sites

Multumesc de oferta, desi Calarasi-ul nu este departe, totusi e cam mare deranjul... 

 

Si eu zic ca sansele sa fie code-protected sint 50%, dar speranta moare ultima...

 

Mai aduc niste precizari: intimplarea face ca un vecin (dispus sa ma lase sa-i scot controlorul!) are exact acelasi aparat din exact aceeasi generatie. Al lui functioneaza inca, astfel ca asa am posibilitatea sa-i "citesc" PIC-ul ca apoi sa pot programa un altul cu care sa-l inlocuiesc pe cel din aparatul meu.

Edited by lix
Link to comment
Share on other sites

Nu, inca nu am unul nou, sint pe cale sa achizitionez citeva chip-uri noi; daca nu chiar PIC16C67, macar PIC16F77, cu care este compatibil (cod si pini). Cu ocazia asta (daca va functiona treaba cu cititul), voi programa mai multe asa incit ii voi putea face un serviciu si vecinului in cazul in care moare si al lui (foarte posibil, eu sint la al doilea cuptor cu microunde si amindoua au patit la fel).

Link to comment
Share on other sites

Acum ca am primit un PM, mi-am adus aminte ca acest thread a ramas in suspensie. Pina la urma am gasit un programator, am citit PIC-ul meu, precum si cel al vecinului (care a fost amabil si a avut incredere sa ma lase sa-i demontez aparatul ;-) si am constat ca de fapt PIC-ul nu este defect (la o comparare ambele PIC-uri aveau acelasi cod in EPROM). Ca sa n-o mai lungesc, pina la urma defectul era (asa cum de fapt ar fi trebuit sa ma astept) la partea de alimentare: un condensator electrolitic (1500uF la 25V) se "uscase". Dupa 14 ani sa zicem ca ar fi normal. L-am inlocuit si totul a revenit la normal.

 

Morala: nu cauta defectul in locuri exotice, pentru ca el (defectul) este mult mai aproape decit crezi. In mod particular ar trebui sa-mi fie rusine, pentru ca ma consider un veteran in bransa asta...

 

Toate bune,

 

Lix

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines