Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

4*100w

nonyhaha

Recommended Posts

salutare, revin pe forum dupa o lunga absenta (in vara am investit mult in bicicleta).si bineinteles, cu intrebari,am reusit sa termin de curand boxele, odata cu sosirea cutiilor de la tamplar, 2 bucati 3 cai, hp-18w, hp-10t, st322, si deoarece nu am reusit sa fac niste filtre pasive, trebuie sa merg pe active, ceea ce inseamna ptr mine inca o statie de 4 canale. drept urmare, actuala statie care are 2 canae cu cate 12 tranzistori pe canale, mos-uri, va ramanae pe diuzoarele de joase, iar ptr medii si inalte planific o statie cu 4 canale a cate 100w, cu 2 module stereo de pe elprod.ro. acum, am o intrebare: pot folosi un singur transformator pentru imentarea celor 2 module? 2 canale vor amplifica mediile, 2 canale inaltele, separarea se va face cu un filtru activ inainte de statii , ptr fiecare canal in parte.si.... pot folosi ptr ambele module adica 4 canale, un radiator de 20-24cm*6cm*3-4cm(profilul) poate cu 2 ventilatoare de 6 cm la turatie scazuta?si... cam atat ptrmoment, voi reveni cu poze cu prima statie si cu boxele, si pe parcurs cu filtrul si a doua statie

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• nonyhaha

24

• zal

5

• joe

4

• moro

2

Top Posters In This Topic

Daca tot te-ai apucat de fullrange fa-ti un filtru pasiv, nu e chiar asa greu, dar daca nu te simti in stare vezi ca sunt pe la vanzari/servicii niste baieti care chiar au experienta si te pot ajuta.

nu se baga nimeni la puterea mea la frecventele de taiere care le vreau, plus ca mananca din putere, plsu ca ajung la acelasi pret cu amplif. activa :( asa ca mam gandit sa merg pe activ

ok, acum ca merg pe activ, eu am niste finali irfp pe acasa, am cati imi trebuie ptr 4 canale de 100w,ce sa fac? sa merg pe irfp-uri, cate 2 pe canal, sau pe 7294? sau pe lm3886? deci ma refer la medii si inalte, mentionez ca ptr tda7294 as avea de unde sa iau un traf ieftin dar ptr irfp-uri trebuie sa bobinez ceva....

stai mai asa, sior merita ele banii, dar momentan sunt sarac lipit, asta unu la mana,doi, mie imi trebuie 2*80w ptr medii, plsu 2*60w ptr inalte, adica 280w in total, ce sa fac cu traf de 800w pentru 280w??eu zic ca imi ajunge trafu care il am eu, de 350w, e si compact, e dintrun reciever sony, e numai bun, si tensiunile sunt ok, ... ce sa ma mai complic cu traf nou?cat despre ampifu ala, da, exact pe ala il fac, 2 tranz pe canal, am deja finalii si o parte din driveri, ma gandeam poae ma ajuta cineva cu placutele cu tote piesele mai putin tranzistorii, sa vad daca gasesc pe cineva,

O intrebare... Dif de ''medii'' e inchis in spate? Si daca ai calculat cutiile si deschiderile de bassreflex. Vad ca nu le-ai capitonat. PAL de 16mm e prea subtire ptr cutiile alea, trebuie de 24mm sau chiar 2 foi de 16mm lipite si apoi taiate si asamblate cu sipci de lemn la interior, 0,5kg prenadez si un kil de cuie si suruburi ca sa nu ''infloreasca'' cind dai mai tare. De asemenea nu ai pus nici o intaritura intre dif de bas si partea de sus. Mai trebuie sa le imbraci in mocheta, mai ales daca le pui in colturile camerei (contra reflexiilor la joase). Parerea mea...

dif de medii il inchid cu catrton si prenadez,cutiile sunt calculate, mai tre sa tai tuburile de br,am deja material textil sa pun pe pereti pe interior,nu e pal, e mdf, si cutiile sunt imbinate cu santuri, nu puse una peste alta placile de lemn,intaritura intre dif de bas si partea de sus?!?!?!?in mocheta le voi imbraca, dar mai in colo, ca trebuie mai intai sa fac filtru si statia mica

Si ce grosime ai la mdf? Ai masurat Frez? La medii mai bine sudezi capace din tabla in spate caci cartonul nu te tine.

tine ..... la incintele inchise e problema mare ca e presiune mare in interior, dar la bass-reflex merge cartonul fara problemesi tinand cont ca in cazul de fata bass-ul este un dif de 18" care nu face curse prea mari si mai are si 2 porturi destul de mari - tind sa cred ca presiunea de aer care se formeaza in interior este destul de mica

la BR ai presiuni mari Cartonul ala o sa zdrangane si in mod sigur va transmite vibratia mai departe. Fa si tu cutia din ce apuci, dar sa fie solid. Cartonul e apa de ploaie.

hmmm poate o sa merg pe ceva din material plastic mai dur, cu profil ca si la carton :d si voi ziceti ca acel carton de la cutia de hp-18w, care are 5mm grosime, impregnat cu prenadez imi va face probleme?