Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telvwin Force 145


Recommended Posts

  Buna seara

 

Invertorul a venit la reparat cu igbt-urile Q5,Q8 si dubla dioda D33 arse. Dupa indepartarea radiatoarelor de la tranzistoare, am obsevat R54 carbonizata, iar dupa masuratori in secundarele trafo driver T1, am gasit D23,D19 si Q6 arse.Curios este ca dubla dioida D32, nu s-a montat din fabrica, iar protectie termica nu avea decat Q5(din care lipsea o bucata-ceea ce ma face sa cred ca, defectul a aparut in urma cedarii unei componente pe circuitul de comanda al Q5 si nu in urma suprasolicitarii). As vrea sa stiu, ce caracteristici ar trebui sa aiba protectiile termice, pentru a monta pe toate 3 radiatoarele (montarea cred ca se face in paralel pe protectia existenta J8,J9) si daca lipsa diodei D32 imbunatateste  performantele invertorului?Atasez si cateva fotografii.

 

Multumesc

post-175629-0-23331000-1411152502_thumb.jpg

post-175629-0-78797200-1411152513_thumb.jpg

post-175629-0-49556400-1411152531_thumb.jpg

Edited by cristiandan
Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dioda  D32 este montata doar la modelul FORCE165.se foloseste aceeasi placa pentru cele 2 modele.

Protectii termice poti pune pe toate radiatoarele,si pot fi la 80-90 grade.

Dioda D32 o poti monta linistit,nu se va mai incalzi asa repede radiatorul diodelor.

Pentru driver te poti lua dupa schema de la  TECNICA144-164-se gaseste pe net.rezistorul de 1 ohm din grila igbt nu mai este  in schema FORCE.

BAFTA.

Link to comment
.............................................. As vrea sa stiu, ce caracteristici ar trebui sa aiba protectiile termice, pentru a monta pe toate 3 radiatoarele (montarea cred ca se face in paralel pe protectia existenta J8,J9).........................
Senzorul termic este de tip bimetal NO, suplimentari se pot monta in serie cu cel existent, nu in paralel....
Driverii IGBT ii modific intodeauna la aparatele acestea cu componente THT pe o placuta suplimentara montata pe dosul PCB-ului.
Link to comment

@nickrvl, sigur sunt NO si nu NC? Daca este asa cum spui, inserierea nu-si mai are rostul si ar trebui legati in paralel, ca fiecare dintre ei sa poata actiona independent de ceilalti. Senzori termici cu bimetal NO sunt mai greu de gasit, datorita aplicatiilor mai rare.

Dar poate ne spune colegul cristiandan, dupa ce-l masoara pe cel existent.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Scuze pentru intarziere dar a durat putin procurarea componentelor de calitate.Senzorul termic este intradevar de tip NC,am montat de 90*C pe diode si de 80*C pe igbt-uri.Invertorul functioneaza foarte bine si sper ca pentru mai multa vreme.

Multumesc pentrun sfaturi, o seara buna!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines