Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preri boxe

cata_124

Recommended Posts

Doresc ajutorul celor mai priceputi in sunetul boxelor. De ceva vreme ma tot gandesc ce boxe sa-mi cumpar sau sa ma apuc sa fac eu. Am gasit aceste boxe interesante zic eu JWS Unique 5000, si nu prea stiu mare lucru despre ele ca si firma bineinteles. Daca cineva stie despre aceasta firma/boxe  ceva legat de sunet si comportament,as vrea sa-mi postati parerile voastre legat de ele. Precizez ca am un amplificator Yamaha AX-550.

Boxele arata cam asa. Astept parerile voastre despre ele.

post-189028-0-35868200-1411112780_thumb.jpg

Scrie clar pe etichetă: 2 căi şi radiator pasiv, adică diful de joase împinge şi o membrană pasivă, cea de jos într-un soi de bas-reflex, iar mediile şi înaltele sînt legate împreună, posibil să fie înaltele tip piezo. Ca realizare sînt în gama cea mai de jos. Măcar sînt pe 8 Ohmi şi nu chinuie ampliful.

Edited by zal

Deci sa inteleg ca doar aspectul este de ele. De Eltax concept 700 ce zici? alea macar sunt pe 3 cai cu 2x10" pe bas de 4 ohm inseriate.

Edited by cata_124

Nu ştiu ce să zic, le-am văzut de la distanţă şi nu am observat decît că difurile sînt chinezării. Probabil că un plus de muncă la ele le ridică calitatea un pic, aspectul e făcut să impresioneze.

Ca sa nu mai deschid alt topic, 

Ce parere aveti despre boxele grundig hi-fi box 353? Merita 200lei? Acum am boxele de la un pickup akkord 201 stereo.

Sunt amplificate de un amplificator pe lampi facut de un coleg de pe forum 2x5w.

Chiar cu riscul de a supara pe cineva , va prezint cele mai tari boxe din sud-ocolu europei .

Boxele sunt marca MANELINO-TUNELINO FAR..NUMAR .   :dsaf - care h-au urmatoarele caracteristici .

putere = 150W pa fitecare dif da bass

finisaj = h-auriu gazat peste tot

dustcap-uri la basi din fund da doza de bere ( Ursus )

dustcap-uri la medii din capace da spray.

banda da frecvente reprodusa = fara numar .... fara numar....

tonalitate sonora , mai ales pe manele = da H-AUR :aplauze

Sper ca v-ati prins ca este o gluma .

Am gasit intamplator boxele din imagini intr-un anunt .

Doamne ce le dau prin minte unora :ras:

Ca sa nu mai deschid alt topic, 

Ce parere aveti despre boxele grundig hi-fi box 353? Merita 200lei? Acum am boxele de la un pickup akkord 201 stereo.

Sunt amplificate de un amplificator pe lampi facut de un coleg de pe forum 2x5w.

Acum revenind la topic.

Cele mai bune boxe pe care ti le-as recomanda , ar fi boxele pe care ti le-ai construi singur ...dar bine inteles depinde de ce buget poti aloca si mai ales daca te pricepi la constructia de boxe .

post-230317-0-98454200-1411152362_thumb.jpg

post-230317-0-45118300-1411152375_thumb.jpg

Edited by Dominicue

Ce hidoşenie !  :57

Din cauza hidosenilor din fotografi ma dor pe mine acum muschii abdominali ( de la cat am ras ) :rade:

Ca sa nu mai vorbesc de ce pret :nebunrau: cerea indivdul pe hidosenii

Edited by Dominicue

Indiferent ce putere ai incerca sa spargi bariera difurilor de 8 " pe bass.

Daca mergi pe SH-uri iti recomand Celestion Ditton 44 Legend sau Marantz HD 760.

Sunt incinte pe care le-am ascultat si care m-au impresionat.

Nu incerca sa constuiesti ceva fiindca acustica nu e pentru pasionatii de rand.

Pana si unii care se cred buni se dovedesc ca mananca maro.

Spor,

Mircea.

Vorba cuiva respectat: ,,De la 12 ţoli în sus începe muzica''.

Nici chiar asa :) pana la urma vorbim de niste boxe de camera,de 12  este enorm. Eu as vrea ceva si de 2 x 8" sau 1 x 10".

Indiferent ce putere ai incerca sa spargi bariera difurilor de 8 " pe bass.

Daca mergi pe SH-uri iti recomand Celestion Ditton 44 Legend sau Marantz HD 760.

Sunt incinte pe care le-am ascultat si care m-au impresionat.

Nu incerca sa constuiesti ceva fiindca acustica nu e pentru pasionatii de rand.

Pana si unii care se cred buni se dovedesc ca mananca maro.

Spor,

Mircea.

Multumesc de exemple. O sa caut sa vad si eu cum arata aceste boxe . Important este ca ceva sa se potriveasca cu amplif. meu.

Inca o intrebare....

Momentan folosesc PC ca sursa. Un dvdplayer de TV ar scoate un semnal mai bun pana achizitionez un cdplayer?

EDIT: am incercat si sunetul obtinut este mai puternic decat cel din PC, diferente calitative nu prea pot sa observ...Un cd player SH la 200 lei ar suna mai bine decat un dvd philips dvp3520?

Edited by opreaandrei

Depinde de cd. Unele sînt bine cotate, altele sînt mai de duzină. Cele mai bune sînt tot cele din primele generaţii, se lucra cu simţ de răspundere. Sau unele de fiţe actuale, dar pot sări preţurile peste 1000E uşor.