Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Samsung CK - 5320T


Guest adriani29

Recommended Posts

Guest adriani29

Nu sunt prea priceput in domeniu dar pentru inlocuirea unei surse la un Samsung -5320T , cineva mi-a cerut 1.200.000 lei. Mi se pare un pret putin exagerat. As dori sa-mi cumpar sursa singur, daca ma puteti ajuta cu tipul sursei si eventual locatia de unde o pot cumpara va raman indatorat. Multumesc anticipat!

Link to comment
  • Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

sasiul e s15a,integratul este KA3S0680RF-SSU.il gasesti la vitacom la28ron fara tva si fara transportmai sint si alte piese pe linga el :yawinkle: oricum 120ron doar pentru o sursa e exagerat

mircea, tu ce zici ? o sa-l repare?eu cred ca da :weedman: si eu cred ca 120ron e exagerat dar 200RON mi se pare normal pt o reparatie la un tv din asta unde a avut loc o interventie anterioara nereusita(necalificata) :axe: :toimonster:...si uite asa realizeaza clientii de ce depanatorul cere bani pentru munca de depanare :goodman: :smt021
Link to comment

acu 2 zile a venit o babuta cu un beko 12.6. varza televizorul(alim,proc,jungla..).cind i-am spus ca o ajunge 200ron era sa faca infarct saraca baba.ca sa ceri sume dintrastea pe o reparatie la o sursa ,indiferent ce ar avea,tre sa ai tupeu mare.daca nu cumva s-o numi altfel :yawinkle:

Link to comment
Guest adriani29

Nu am de gand sa-l repar eu singur( tipul a cerut 40 ron pt. manopera, asa ca iau sursa si o pune el), parerea mea e ca intre "a cere bani pentru munca de depanare" si JAPCA e mare diferenta....poate cand o sa devina si depanatorii nostri cinstiti si nu o sa mai umble cu jegmaneli de toata jena o sa ajung si eu sa le apreciez munca pana atunci caut sa evit exeplificarea zicalei " s-a intalnit hotu' cu prostu". mircea, tu ce zici ? o sa-l repare?eu cred ca da :weedman: si eu cred ca 120ron e exagerat dar 200RON mi se pare normal pt o reparatie la un tv din asta unde a avut loc o interventie anterioara nereusita(necalificata) :axe: :toimonster:...si uite asa realizeaza clientii de ce depanatorul cere bani pentru munca de depanare :goodman: :smt021

Link to comment
Guest adriani29

Ca sa nu-ti mai povestesc ca multi dintre depanatorii astia "inteligenti" nu platesc nici un impozit, asa inseamnand ca ma fura a doua oara...dar pana va invata romanul sa cheme protectia consumatorului si fiscul cand se intalneste cu un asfel de specimen uman, nu va mai dura mult, sunt convins.

Link to comment

NU gandi asa. Cum a spus cineva mai sus: NUMAI integratul costa 28RON+TVA. Mai adaugi transportul (colet normal cu plata ramburs) inca 5 RON. Mai adauga ceva piese marunte (sigurante, condensatori electrolitici,fludor,etc.) care TREBUIE schimbate ori fiindca sunt arse ori sunt uzate si vor ceda in scurt timp. Un depanator corect asa face. Mai costa si astea inca ceva roni. Maxim 10. Mai pune si manopera minim 50 RON si eventual transportul aparatului. Rezulta ca poate 120 RON e exagerat dar 100 RON cu garantie minim 3 luni (eu dau un an) este un pret corect pentru o lucrare de calitate. Si un televizor reparat profesionist are sansa sa mearga tot atat cat a mers de nou sau chiar mai mult. Singura componenta consumabila din televizor care nu prea merita inlocuita e tubul cinescop dar durata lui de viata e de minim 10 ani si daca e de calitate poate merge si peste 15.La 50 RON manopera, ca sa poti trai cat de cat decent, sa zicem 1000 RON net/luna trebuie sa faci cam dublu (pt pensie, sanatate, impozite, etc.) deci trebuie sa repari minim 40 tv pe luna deci minim 2 pe zi lucratoare. Ca sa traiesti omeneste, nu sa te imbogatesti.Asta nu e cizmarie sau croitorie, iti trebuie inteligenta si studiu, informatia costa timp si bani, daca nu inveti tot timpul ajungi sa te uiti ca boul la tv si sa nu stii de unde sa-l incepi ca tehnica evolueaza zi de zi.

Link to comment
Guest adriani29

Ai perfecta dreptate, doar ca depanatorul este prestator de servicii, nu prind ideea cu "protectia depanatorului". Sunt convins ca exista clienti nesimtiti cum si frizerii poate au clienti nesimtiti, hai atunci sa ne protejam la nesfarsit de lupul cel rau, dar nu uita un lucru: intodeauna cel care plateste e clientul, si daca-ti bati joc de el s-ar putea sa nu mai plateasca intr-o zi si atunci sa te vad.Cred ca dovedesti putin exces de zel in apararea tagmei. N-am vrut niciodata sa las impresia ca personajul pe care l-am incriminat este reprezentativ pentru acesta profesie.

Link to comment
Guest adriani29

Pretul manoperei nu l-am contestat, e chiar ok din punctul meu de vedere,oricum consider ca am procedat corect intrebandu-va cat costa si de unde sa procur sursa, il voi chema pe individ sa o monteze , platesc 40ron cat a cerut pe manopera intial si fac o economie de 80ron mie imi pare ca am procedat corect, tu ce-ai fi facut in locul meu? Desi sincer sa fiu o sa incerc sa caut pe altcineva, tipul asta chiar nu merita banii mei, prefer sa gasesc pe altcineva chiar daca-mi cere 60 de ron pe manopera tot e mai bine decat sa stiu ca-l platesc pe smenarul ala...si cum am mai spus ca mine vor incepe sa gandeasca din ce in ce mai multi . Concluzia : Ca tara asta sa iasa din rahat trebuie sa scapam de rahati de genul astuia, indiferent in ce domeniu activeza.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines