Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare amplificator auto de la 220v


Guest alinezzou

Recommended Posts

  • Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Deoarece la masina tensiunea disponibila este doar de 12V pentru un amplificator de putere mare trebuie sa creasca mult curentul consumat.In schimb la un amplificator "de casa" tensiunea nu este restrictionata la12V si atunci este mai eficienta alimentarea la o tensiune mai mare sila un curent mai mic.Pentru masina nu este nici o problema obtinerea curentului de 60A, doarse monteaza inca un alternator cu o baterie in tampon pentru alimentareaamplificatorului.In casa cea mai practica solutie in conditiile date este sa folosesti o baterie auto, preferabil de tractor sau camion de 155A/h iar dupa ce se descarca folosesti un redresor.Nu se lasa redresorul pe baterie in acelasi timp cu statia in functiune.Dar asta daca doresti neaparat sa folosesti un amplificator auto, pentru casunt alte solutii mult mai bune.

Link to comment
Guest alinezzou

dap...faza e ca statia de masina o aveam deja :weedman: ..acu tre s-o vand :weedman: ..la modulul ala se mai adauga alimentatorul si sare banutu din buzunar :smt003

Link to comment

:smt006 eu am inteles faza cu alimentare la 12V si amperajul mare al bateriei dar ma gandam ca statia nu consuma neapara acest amperaj si de aceea trebuie masurat amperajul de intrare in statie la putere max. Poate gresesc , dar eu zic din faza cu un casetofon auto care la PWmax. nu cere mai mult de 5A (eu am masurat 3A si ceva , stiu ca nu se compara casetofonul cu statia )astept re:

Link to comment

Sa luam practic un amplificator de 100w pe canal.La 12v inseamna minim 10A pe canal, in functie de randament poateajunge si la 15-18A. Si se tine cont de faptul ca este stereo inseamna 2x 10A.Iar amplificatoarele de puteri mai mari au incluse si surse in comutatie pentrua putea ridica tensiunea de alimentare a amplificatorului tocmai din cauzacurentului consumat.Iar pentru a folosi un amplificator auto in casa trebuie o sursa de alimentarecare sa fie bine filtrata, asta inseamna un transformator care sa poata debitacurentul cerut de amplificator (30-50A), puntea de diode (minim 100A),capacitate de filtrare de minim 2500uF pentru fiecare amper, cabluri care sa suporte curentul fara sa se incalzeasca, circuit de pornire softpentru limitarea curentului la pornirea amplificatorului etc.Varianta provizorie ramane alimentarea din baterie dar pentru a scapa decomplicatii amplificatorul auto se monteaza pe masina. :yawinkle:Iar pentru a asculta muzica la putere de 10w in casa este suficient doar casetofonul.

Link to comment
  • 8 months later...
Guest hangar18

SalutMi-am luat recent un router cu alimentare la 12V / 1AImi spune si mie cineva ce tip de alimentator sa aleg: stabilizat sau nestabilizat ? Daca il iau pe cel nestabilizat, ce risc ? N-as vrea ca la o supratensiune, sa-mi 'ard' router-ul .Mersi anticipat.

Link to comment

dupa parerea mea,ambele sunt identie-un traf cu mai multe prize pe secundar,o punte si un cond de filtrarestabilizare cu tranzistor sau lm78xx n-are nici unaia-ll pe care vrei,constructia este asemanatoare cu cel original(swich-urile asa au 'sursele')

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines