slave2anubis Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Pareri,propuneri,(CABLAJ) Link to comment
Yo4You Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 e un amplif bunicel dar nu cred ca va tine la +/-60V :partyman: Link to comment
vasilenicolae52 Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 nici nu trebuie sa tina ... are C pe iesire ... si se alim.la +/masa ... sursa unica ! ... e o schema comuna . Link to comment
slave2anubis Posted December 13, 2006 Author Share Posted December 13, 2006 Ii numa bun pt trafu pe care il am.Nu vreau sa il alimentez la 60v cam 55v pe acolo datimi niste propuneri pt inbunatatire sa reziste mai mult. Link to comment
bassbox Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 E o schema banala.Nu zic ca e rea,dar nici nu e ceva exceptional.Nu are nici un fel de protectie,nici macar o superdioda,deci in timpul functionarii, dupa ce se incalzeste un pic se modifica usor parametri de functionare.Daca ai nevoie de cablaj,eu inteleg ca e cam greu pt tine sa-l proiectezi,poate nu ai mai facut asa ceva.In cazul asta eu i-ti recomand un kit care are si placa, de la oricine sau orice producator.Poate i-ti iese mai ieftin ....... la calitate n-o sa pierzi nimic.Schema asta a fost la moda cu multi ani in urma. Link to comment
george81 Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Salut!Poate te ajuta schema de mai jos, e asemanatoare.Sarbatori fericite!George Link to comment
zal Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 E cam din 1970, a fost si in Tehnium. In ciuda unor pareri e destul de rezistenta si chiar are superdioda (alea 3 diode oare ce fac acolo?) si siguranta pe alimentare. Cam 30w obtii cu ea. Probabil ai un traf cu secundar simplu, de ce nu incerci o schema de alimentare simetrica cu masa flotanta sau cu masa falsa? Si cu un final mai modern? Daca ma uit mai atent e si gresita. Condensatorul de bootstrap trebuie sa fie cu masa la iesire, inaintea celui de 2200uF. Link to comment
vasilenicolae52 Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 schema data de george81 este ok ... am facut-o in cateva exemplare acum vreo 20 ani ... este preluata din " Stereofonia pt.radioamatori " / Luca + Presura / 1971 ... este la origine o schema industriala ... 50W / 3 ohmi - alim. la 40V/stabilizat ... finalii si prefinalii trebuie sa fie pereche / factorul de amplif maxim 10% diferit ! Link to comment
slave2anubis Posted December 18, 2006 Author Share Posted December 18, 2006 K daca e de 30w nu o mai fac.Yo am pe akas 4 2n3055 si un traf mare care ii asimetric (+/- fara masa) si am vrut sa fac ceva q ele dar numa pentru 30w nu are rost nu? deci daca aveti alte ideii (fara clasa A va rog) spunetimi... Link to comment
zal Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Mai bine cauti alt traf si faci ceva mai bun. Link to comment
bassbox Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 "Condensatorul de bootstrap trebuie sa fie cu masa la iesire, inaintea celui de 2200uF. " Nu e nici o greseala, merge si asa,noi suntem obisnuiti cu varianta amintita de tine. "(alea 3 diode oare ce fac acolo?) Ca sa faca compensare termica cat de cat, ar trebui montate pe radiator.Pentru asta s-a inventat varianta de superdioda cu tranzistor(la care m-am gandit eu),care ,daca este in capsula TO 220... se monteaza mult mai usor pe radiator decat trei diode in serie. In rest, de acord cu tine.Am un amplificator facut de cca 15 ani cu o schema foarte asemanatoare(kit IPRS amplificator 15W tunat un pic )A rezistat la cateva zeci de chefuri ,chiar si la sarcina de 2,6ohmi(boxe de 4 ohmi paralel cu boxe de 8 ohmi).Un pic rezistentele de o,47 ohmi din emitoarele finalilor s-au decolorat datorita incalzirii, dar mai merge si astazi.Dar totusi,parca astazi n-asi mai face un amplificator dupa o schema banala de cca 20-25 ani. Link to comment
niq_ro Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 schema scoate cam 100W pe 4 ohmi si 50W pe 8 ohmi.. si era foarte raspandita schema in anii '70-'80P=U*U/8*Z Link to comment
zal Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 Poate consumul din retea e de 100 w ca ea mai mult de 25 w sinus si 40 w muzicali nu are de unde. Asa faceau smecherii in tirg, aratau consumul scris pe spate la un amplif. si spuneau ca ''uite vere are 4 x 200 w''. Intr-o tara unde populatia nu stie nici cum functioneaza un bec circula multe legende. Link to comment
niq_ro Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 mda, acum nu am timp sa fac calculele exact, da' cine are rabdare si vrea sa se lamureasca sa studieze http://www.niqro.lx.ro/aaf_clasic.htm Link to comment
zal Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 La amplif de 100w C4 montat gresit :axe: Link to comment
Recommended Posts