Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere


slave2anubis

Recommended Posts

  • Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • zal

    6

  • vasilenicolae52

    4

  • niq_ro

    3

  • slave2anubis

    3

E o schema banala.Nu zic ca e rea,dar nici nu e ceva exceptional.Nu are nici un fel de protectie,nici macar o superdioda,deci in timpul functionarii, dupa ce se incalzeste un pic se modifica usor parametri de functionare.Daca ai nevoie de cablaj,eu inteleg ca e cam greu pt tine sa-l proiectezi,poate nu ai mai facut asa ceva.In cazul asta eu i-ti recomand un kit care are si placa, de la oricine sau orice producator.Poate i-ti iese mai ieftin ....... la calitate n-o sa pierzi nimic.Schema asta a fost la moda cu multi ani in urma.

Link to comment

E cam din 1970, a fost si in Tehnium. In ciuda unor pareri e destul de rezistenta si chiar are superdioda (alea 3 diode oare ce fac acolo?) si siguranta pe alimentare. Cam 30w obtii cu ea. Probabil ai un traf cu secundar simplu, de ce nu incerci o schema de alimentare simetrica cu masa flotanta sau cu masa falsa? Si cu un final mai modern? Daca ma uit mai atent e si gresita. Condensatorul de bootstrap trebuie sa fie cu masa la iesire, inaintea celui de 2200uF.

Link to comment

schema data de george81 este ok ... am facut-o in cateva exemplare acum vreo 20 ani ... este preluata din " Stereofonia pt.radioamatori " / Luca + Presura / 1971 ... este la origine o schema industriala ... 50W / 3 ohmi - alim. la 40V/stabilizat ... finalii si prefinalii trebuie sa fie pereche / factorul de amplif maxim 10% diferit !

Link to comment

K daca e de 30w nu o mai fac.Yo am pe akas 4 2n3055 si un traf mare care ii asimetric (+/- fara masa) si am vrut sa fac ceva q ele dar numa pentru 30w nu are rost nu? deci daca aveti alte ideii (fara clasa A va rog) spunetimi...

Link to comment

"Condensatorul de bootstrap trebuie sa fie cu masa la iesire, inaintea celui de 2200uF. " Nu e nici o greseala, merge si asa,noi suntem obisnuiti cu varianta amintita de tine.

"(alea 3 diode oare ce fac acolo?) Ca sa faca compensare termica cat de cat, ar trebui montate pe radiator.Pentru asta s-a inventat varianta de superdioda cu tranzistor(la care m-am gandit eu),care ,daca este in capsula TO 220... se monteaza mult mai usor pe radiator decat trei diode in serie.

In rest, de acord cu tine.Am un amplificator facut de cca 15 ani cu o schema foarte asemanatoare(kit IPRS amplificator 15W tunat un pic )A rezistat la cateva zeci de chefuri ,chiar si la sarcina de 2,6ohmi(boxe de 4 ohmi paralel cu boxe de 8 ohmi).Un pic rezistentele de o,47 ohmi din emitoarele finalilor s-au decolorat datorita incalzirii, dar mai merge si astazi.Dar totusi,parca astazi n-asi mai face un amplificator dupa o schema banala de cca 20-25 ani.

Link to comment

Poate consumul din retea e de 100 w ca ea mai mult de 25 w sinus si 40 w muzicali nu are de unde. Asa faceau smecherii in tirg, aratau consumul scris pe spate la un amplif. si spuneau ca ''uite vere are 4 x 200 w''. Intr-o tara unde populatia nu stie nici cum functioneaza un bec circula multe legende.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines