Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orga electronica Universum


Guest zzsako

Recommended Posts

Detin o orga electronica Universum Odeon  cu nr tip 004.596-3, Quelle international. aparatul este defect si nu am o schema la ea. Daca cineva are schema, il rog sa ma ajute. Multumesc.

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Orga se alimenteaza, amplificatorul functioneaza, dar atit, in rest nu scoate nici un sunet nici de la claviatura nici de la ritmurile programabile... Are un hectar de integrate in el, majoritatea digitale(gen cd4016,4069....), si cate un eprom model anii '70. Durerea a fost cind am desfacut-o si lipsea schema din dosarul pe care scria "electronikscheme".:) am sa pun si fotografii despre orga. Multumesc

Link to comment

Ai verificat daca potentiometrul de volum sau traseul de audiofrecventa de la intrarea amplificatorului nu sint intrerupte?

Subscriu la ideea colegului, de obicei se defectează potențiometrul Master Volume. E printre defectele de bază la orice orgă. Și cel mai ușor de remediat  :rade:

Link to comment

Nu este de la potentiometru, stabilizatoarele sunt bune, amplificatorul bun..... O rugaminte, daca cineva are datasheet pentru circuitele tmx3617 si tms3615(astea sunt generatoarela de ton si vreau sa vad daca exista toate conditiile pentru functionarea lor...- din pacate nu am nici un pinout...) sa o trimita la email : zzsako@yahoo.com, multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines