Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor curent continuu cu statorul bobinat

Recommended Posts

Care sunt avantajele si dezavantajele unui motor de curent continuu cu statorul bobinat fata de un motor cu statorul din magneti permanenti?

Sa fie un avantaj temperatura maxima de lucru mai mare la cele cu statorul bobinat?

Cum sta treaba cu consumul?

Sa zicem ca este un motor de 1KW

Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Care sunt avantajele si dezavantajele unui motor de curent continuu cu statorul bobinat fata de un motor cu statorul din magneti permanenti?

Sa fie un avantaj temperatura maxima de lucru mai mare la cele cu statorul bobinat?

Cum sta treaba cu consumul?

Sa zicem ca este un motor de 1KW

Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.

Dezavantajul  unui motor de curent continuu cu statorul bobinat fata de un motor cu statorul din magneti permanenti este ca mai necesita o sursa de curent continuu in trei din patru situatii.   Motorul cu statorul din magneti permanenti se foloseste la puteri mici fara cerinte de accelerare,franare sau reglare viteza constanta a utilajului actionat.Folosirea unui tip de motor de curent continuu este in functie de cerintele si caracteristicile de functionare a utilajului respectiv iar problema cu consumul de energie  este functie de sarcina necesara ceruta de acesta din  proiect.                                                               http://web.ulbsibiu.ro/laurean.bogdan/html/Automatizari%20proiect-teorie.doc