Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

o solutie pentru a lipi acesti contacti.

yulyan30

Recommended Posts

• Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cred ca mai simpla ar fi solutia presarii pamblicii peste contactii LCD-ului folosind o fasie de cauciuc si o montura adecvata ,

asa m-am gandit si eu dar in bord unde vine montat nu exista aceasta posibilitate

ar trebui lipit pamblica direct de display. asa a fost din fabrica

da dar nu stiu daca folia cu contacte o sa reziste la temperatura. 

pentru a lipi panglica aia de display ....in nici un caz nu se poate folosi pasta ceea cu fludor!!

daca incercati sa le  incalziti... display-ul va crapa si panglica se va topi!

daca gasiti ceva lipici electroconductor(pe baza de grafit)...asa, poate reusiti sa le lipiti!

dar nu stiu unde anume s-ar gasi asa ceva!

era o data la miv-rom ...dar e pe baza de suspensii metalice(din ce stiu eu) si nu stiu cat de bun e!

posibil sa nu aibe proprietati de lipire prea bune si sa nu reusiti sa faceti nimic!

Bandflex-ul respectiv nu este facut pentru lipitura , se fixeaza cu scotch pe fata si spate , si este o banda presoare de burete care preseaza banda pe contacte , carcasa dispozitivului este adaptata pentru respectivul conector

Acum citiva ani am patit la fel la un multimetru fluke (s-a rupt banda) un prieten care lucreaza in armata mi-a dat terminale la 90* aurite , rusesti , le-am pozitionat cu penseta dupa care le-am pus pe un soclu de CI ca sa nu se miste si am lipit cu rasina epoxidica bison

Daca este un aparat mai sofisticat merita toata osteneala