Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizoare color cu lampi


Guest avram stefan
 Share

Recommended Posts

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

SalutDupa revolutie, un amic a primit TV din atasamente:http://i58.tinypic.com/5v7zeuhttp://i59.tinypic.com/2ib0wichttp://i57.tinypic.com/23w1kbnhttp://i59.tinypic.com/j12iacTV-ul era hibrid, mare si f greu (era nevoie de 2 persoane ca sa-l deplasezi). Tin minte ca era un campionat. TV-ul era pe balcon (facea caldura ca un radiator) si noi in casa. Probabil ca era facut pt. Alaska. In rest, se vedea f bine, mai bine decat cele existente atunci pe piata.

Link to comment
Share on other sites

 In 1980 am reparat primul tv color , era de productie sovietica adus din Ungaria . Era numai sistem Secam , prindeau numai posturi tv color din Ungaria , Rubin 714 se numea . Oricum,oficial,  prima emisiune color la noi s-a transmis de 23 August 1983 daca tin bine minte .

 

 Norocul incepatorului , a fost defecta-in scurt- doar o punte redresoare+siguranta

Link to comment
Share on other sites

Am reparat doar doua televizoare color cu tuburi. De fapt ambele erau hibride, unul sovietic care avea numai SECAM si celalalt cred ca era danez Bang & Olufsen. Cel sovietic a venit la atelier pentru ai monta un decodor PAL si i-am montat unul de Telecolor. Celalalt avea probleme de contacte si lipituri. De fapt tot cablajul era copt si se defecta permanent dar avea o imagine perfecta. Cel sovietic nu vedea prea bine. Ambele erau cu tub delta.Asta a fost prin '90 sau '91.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Am eu unul hibrid depozitate la cineva. Are 4 lămpi pe partea de imagine. Dacă revine omul (e şi pe forum), i-l fac cadou cuiva împreună cu documentaţia. Trebui reglate culori la cinescop - e cinescop delta.  :nerv

Aşa, la catedra de televiziune am văzut 2 coloare japoneze (un "Victor/J.V.C" şi un "Hitachi" CT-150) total lampizate. Cinescoapele erau totuşi americane ("R.C.A.") de 21" sau 22" ("Hitachi" parcă avea un 21CYP22A) şi erau din alea circulare! (ca la "Temp" 2).

Edited by ctepeo
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines