Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Limiter Audio


gab19

Recommended Posts

Va salut pe toti.De  curand am imprumutat sistemul meu audio la niste prieteni de familie .Din lipsa de timp nu am putut sa ma duc eu la respectiva petrecere pentru a ma asigura ca ledul de clipping este luat in serios si in urma acelei petreceri mam ales cu un driver ars.Pentru a evita sa se mai intample astfel de lucruri am nevoie din partea voastra de o schema cat mai simpla de limiter audio.Trebuie sa fie cat mai simpla in sensul in care sa fie cat mai mica in volum deoarece nu prea am loc in carcasa amplificatorului.

Multumesc

Link to comment

Ce fel de amplificator folosesti ?

Care este nivelul de cunostiinte si experienta  in domeniul electronicii audio pe care le posezi ?

Nu de alta , dar daca nu oferi amanunte " delicate " nimeni nu va putea sa te ajute , oricata bunavointa ar avea .

Ca fapt divers , cauta pe net manualul service de la Crown CTS600 si vei vedea un limiter destul de serios .

Nu dispera , exista altele , mult mai complicate , dar si mai eficiente :) .

Exista chiar si OZN-uri , adica cele cu limiter inclus in algoritmii soft ai unor DSP etc .

Link to comment

Salut.Amplificatorul este facut cu 2 av400.Cunostinte am destule incat sa duc la bun sfarsit constructia unui limitari fara niciun fel de probleme .Am sa caut acel manual service sa ved ce si cum si revin cu raspunsul daca schema este ceea cemi trebe sau daca imi trebuie altceva.

     Multumesc

Gata schema aceea e exact cemi trebe o sa ma apuc sa o fac .Multumesc inca o data

Edited by gab19
Link to comment
  • 1 month later...

Victor a glumit cu voi, acel limiter se bazeaza pe protectia SOA multipanta VI, si pe input to output comparator.

 

Daca va veti uita la acel amplif, veti vedea ca intre 8 si 4 ohmi, este aceeasi putere, iar pe 2 ohm scoate mai putin decit in 4.

 

http://www.crownaudio.com/cts-series.html

 

De ce oare?

 

Sint posesor de Crown CTS1200, limiterul este IMPECABIL, practic taie semnalul in adaptorul balansat-nebalansat, astfel incit intrarea in amplificator NU poate fi supramodulata, oricit de IDIOT si DALTONIST este cel ce butoneaza mixerul.

 

Posted Image

 

Acel limiter NU este pt AV.

Link to comment
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Acest montaj se intercaleaza intre semnalul audio si intrarea amplificatorului.

 

Va trebui calibrat astfel incit sa actioneze cu 2-4V inainte ca amplificatorul sa intre oficial in clipping la iesire, astfel incit sa compenseze si caderile sursei in sarcina la Pmax Out.

 

Mai bine pierzi citiva wati decit un difuzor, sau mai multe...

 

Dezavantajul unui limiter cu nivel prestabilit...

Link to comment
  • 11 months later...

Va salut. Am si eu nevoie de o protectie anticliping pentru o statie pe tranzistori cu urmatoarea configuratie:Amplificarea propriu-zisa este realizata de doua module de amplificare- leach amp cu trei perechi de finali fiecare. Finalii sunt 2sa1943 si 2sc5200. Amplificatorul ataca doua perechi de difuzoare, fiecare cu sarcina finala de 3 ohmi. Alimentarea modulelor leach amp se realizeaza printr-o sursa in comutatie ce are la baza circuitul integrat ir2153. Sursa de alimentare nu este cu stabilizare pe iesire, cu sarcina minima( cu ampliful dat pe mute) tensiunea este de +/-60v, iar cu ampliful dat in blana tensiunea se invarte in jurul valorii de +/-57-58v, dar sunt situatii cand atinge si "varfuri" de 55v.Eu am gasit schema domnului @IoNuTx, dar aceasta nu face decat sa limiteze semnalul de intrare la un nivel prestabilit; eu as vrea ceva care sa limiteze cand ampliful incepe sa bage distorsiuni. Scopul e sa se scoata putere maxima din amplif fara distorsiuni. Ar mai fi urmatoarele doua variante (cea care baga mute cand intra ampliful in distorsiuni si iese din mute dupa 2-3secunde cand ampliful nu mai baga distorsiuni si cea care limiteaza semnalul de intrare), dar nu sunt sigur ca sunt functionale...Precizez ca nu am prea multe cunostinte de electronica ( sunt abia la liceu) si as ramane recunoscator daca ati avea rabdare cu mine.Atasez mai jos schemele propriu-zise.https://imageshack.us/i/plBFN9T6jhttps://imageshack.us/i/pmsxLzebj

Anti-clip limitter + signal.pdf

Lista piese amplificator subwoofer.doc

Link to comment

Nu ma poate ajuta nimeni cu niste raspunsuri concrete? Eventual cu niste scheme mai "pro" daca cele atasate nu sunt functionale. Asa cum am spus mai sus, scopul este obtinerea de putere si calitate a sunetului maxima, deci as vrea ceva care sa nu taie din basi, sa atenueze mediile sau mai stiu eu ce cand incepe sa limiteze.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines