Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PS/2 keyboard encoder

cniky

Recommended Posts

SalutariCaut un CI PS/2 keyboard encoder, de preferinta sa fie disponibil la distribuitorii din tara, am nevoie de 50 buc. Am 50 minitastaturi pe USB , dar care nu le pot folosi la o anumita aplicatie, am nevoie neaparat de conexiune PS2.Daca aveti experienta cu adaptari asemanatare si nu numai, orice ajutor e binevenit.Multumesc.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cniky

3

• Laci

2

• Blind

1

Top Posters In This Topic

Conectorii la care te referi erau pentru soarec pe usb sa il conectezi la ps2, decat sa cumperi un astfel de conector separat mai bine iei un sobolan pe usb ca-ti da adaptorul respectiv pe gratis (si te scoti mai ieftin)

PS: Cand spui tastaturi in miniatura la ce anume te referi? Ceva de genul tastatura pentru pda? (am inteles ca e pe usb, ca marime)

Later edit: si inca o chestie: s-ar putea sa nu iti detecteze win tastatura respectiva daca folosesti conectorul respectiv. Din cate stiu (scuze daca spun tampenii) soarecii pe usb au un circuit in ei care detecteaza tipul de conexiune dupa care trec in modul de lucru corespunzator portului usb/ps2 pe care este montat (modul de transmisie in usb e diferit de cel prin ps2/serial de mica viteza)

Daca iti este cumva de ajutor...http://www.freescale.com/webapp/sps/site/application.jsp?nodeId=023Z1DxpCp8924

sau asta http://pinouts.ru/InputCables/usb_ps2_mouse_pinout.shtml

@Laci - acel adaptor nu este decat o adaptare de la mufa de USB la PS/2 , asa cum spune si @Blind , acei adaptori se pot folosi doar la mouse, acestia detecteaza modul de conexiune si trec automat in acel regim. Acel adaptor nu contine nici un IC inside, sunt doar simple wire connections intre mufa USB si PS/2.

Protocolul USB functioneaza pe principiul Master and Slave, Master = PC , Slave = Dispozitiv USB conectat la PC, implicatile hardware cat si software, sunt nerentabile sa creez un host adaptor.

Dupa cum se vede si in acest Link, sunt o sumedenie de IC care fac ceea ce am eu nevoie, adica PS/2 Keyboard matrix encoder, problema e ca nu se gasesc in RO, de aceea caut variante alternative, or whatever , numai sa o scot la capat. :)

Mersi ;)

Astea sunt altfel de dispozitive. Convertoarele USB <-> Serial si USB <->LPT sunt realizate cu circuite dedicate care fac tranlatia ( gen http://www.ftdichip.com/ ), si daca te uiti atent, ai sa vezi ca acele convertoare sunt USB to ceva , nu ceva to USB, adica slave`uri USB care fac tranzactia.

Mai exact PC <-> USB device <-> COM / LPT <-> Dispozitiv X , unde x poate fi mouse, tastura, telefon, imprimanta etc. , se poate si PC <-> COM / LPT <-> USB device <-> Dispozitiv X , dar atunci x trebuie sa fie host, caz pe care eu inca nu l-am intalnit.

Oricum asta e un alt subiect , dar vroiam sa lamurim lucrurile :)