Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imbinare pal cu cepuri


Postări Recomandate

Eu am asta :

http://www.wolfcraft.com/en/products/p/dowel_connections//s/c/index.html

primul dispozitiv din pagina si cu el pot foarte usor sa dau gauri de cepuri,daca vreau ca imbinarea sa fie mult solida atunci pe unde nu se vede(laterala in cazul corpurilor lipite ,sau spate,pe dedesupt)

montez si holsuruburi.Am facut mobila in birou asa si a iesit perfecta(placile le-am taiat la cote de unde am cumparat palu,cantul l-am lipit singur),dispozitivul l-am cumparat de la Dedeman.

Aici:

http://www.wolfcraft.com/en/products/p/dowel_jointers/1_dowelmaster/s/p/index.html

cum se lucreaza cu el.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Eu am imbinat mobilele pe care le-am facut  unele cu holsuruburi si altele cu cepuri . Dupa 3 ani nu pare sa fie vreo diferenta intre ele (doar la aspect). Parerea mea e ca pt. imbinari rezistente conteaza materialul si modul in care a fost prins spatele mobilei.

Prinsa doar in holsuruburi sau cepuri mobila se misca ; abia dupa ce s-a aplicat partea din spate mobila s-a rigidizat. Conteaza si dimensiunile , cu cat laturile sunt mai mari ,cu atat este mai greu de rigidizat .

Dispozitivele de ghidaj pt. eu mi le-am confectionat singur ,singura dificultate a constat in gasirea  unei masini degaurit de banc care sa dea gauri perfect la 90 de grade .

Pt. cepuri mai sunt necesare si niste punctatoare pt. marcarea gaurilor corespondente .http://www.romprofix.ro/tamplarie/prese-si-accesorii-tamplarie/accesorii-tamplarie/set-punctatoare-centrare-cepuri-tamplarie-8mm-4p-.html

Editat de tinel
Link spre comentariu

La sertare sau la imbinari in colt ascunse(la interior)am folosit asta :

http://www.wolfcraft.com/en/products/p/screwing_tools/1_undercover_jig_set/s/p/index.html

nu a fost al meu l-am inprumutat si sa stii ca poti baga suruburi la colt perfect cu el,cand o sa mai am nevoie cred ca o sa-mi cumpar unul.

Daca folosesti cepuri si apoi la colturi asta sa sti ca creste mult rigiditatea corpurilor de mobilier iar aspectul este de fabrica.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Daca nu este ceva foarte pretentios, adica se pot pune suruburi vizibile, sau se pot acoperi, metoda cea mai simpla si cea mai laindemina este SURUBUL pentru RIGIPS. Folositi suruburi lungi de 7-10cm. sau corespunzatoare situatiei. Perforati inainte cu spiral pentru holtzsurub prevazut cu cutit de zenc. Perforarea se face cu spiral 2/3 din grosimea surubului si nu mai ading de 1/2 din lungimea acestuia sau se perforeaza doar prima placa.

Si mai bine este daca muiati virful surubului in clei galben de timplarie sau clei de parchet .

Folosesc acest procedeu die cca 26 de ani si nici o piesa astfel imbinata nu a cedat . Este bun si pentru MDF si orice produs din lemn sau lemn solid. Accesoriile din linkuri sint bune dar nu absolut necesare daca aveti indeminare. Si daca v-ati apucat de facut sertare, sigur sinteti stapin pe ce faceti. Cepul (diblul) nu e bun pentru pal, si punind un surub in el, e doar munca inutila in plus. Tot se va desface curind.

Succes

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări