Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Watson 5+1 conectat la PC -- bazait suparator al boxelor

trasorv

Recommended Posts

Buna ziua , am un sistem audio Watson 5+1 la care am conectat doar doua boxe si pe care l-am conectat la PC. Problema este ca boxele bazaie deranjant de tare indiferent daca PC-ul este oprit sau in functiune , care ar fi cauza ??? Boxele sunt legate la subwoofer cu bifilar de 0,5 din comert . Multumesc celor care isi fac timp pentru un raspuns pertinent

• Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• trasorv

6

• elmar

3

• pop_ady44

2

• maryuss2011

1

Top Posters In This Topic

Guest iRoata

Ori nu ai conectat sistemul la iesirea de linie a placii audio (probabil ai nimerit alta iesire), ori ai o mufa (sau mai multe) proaste, ori un contact dezlipit la firul central al coaxialului, ori un cablu coaxial de toata jena. Verifica astea in ordine, daca totul e bine, se foarte poate sa ai o problema la iesirea de linie a placii audio a PC-ului.

si tu crezi ca daca pui bifilar o sa taca malc?

ei afla ca tu pe firu cald prinzi tot ce se emite in AM toate radiourile si o sa a-i un fosnet(bazait)

schimba si pune cablu ecranat 

chiar de la un mouse dezafectat sau ceva cablu care are cat de cat ecranare 

Guest iRoata

Cu absolut orice sursa de semnal va face la fel in conditiile date; eu nu am observat, insa colegul @ady_pop a vazut ca e vorba de cablu bifilar, deci nici vorba sa functioneze acatarii. Musai cablu coaxial pe calea de semnal mic.

Musai cablu coaxial pe calea de semnal mic.

Eu nu am vazut sa scrie ca semnalul care vine de la PC este tot pe cablu bifilar!?

asta ,ar trebui sa precizeze!

poate sa fie si un filtraj insuficient! am intalnit nenumarate cazuri...cu acest defect .....cel putin unul din condensatorii de pe alimentare uscati!

Edited by elmar

si tu crezi ca daca pui bifilar o sa taca malc?

ei afla ca tu pe firu cald prinzi tot ce se emite in AM toate radiourile si o sa a-i un fosnet(bazait)

schimba si pune cablu ecranat 

chiar de la un mouse dezafectat sau ceva cablu care are cat de cat ecranare 

Fiti mai atent la enunt  >>Boxele sunt legate la subwoofer cu bifilar de 0,5 din comert . Multumesc celor care isi fac timp pentru un raspuns pertinent

Scuze nu am vazut celelalte postari !!

Edited by dan-a2

Am inlocuit bifilarul cu un coaxial de microfon si face la fel doar ca o idee mai incet. Ca tot intreba cineva , intre PC si subwoofer legatura este cu cablu dedicat cu trei cai cu mufe RCA--rosu-alb-galben

inseamna ca am inteles eu gresit 

ori cablul rca este de „calitate ”ori a-i ceva fir rupt ori cum spunea colegu dan-a2 condesatoare degradate insuficiente etc 

Dacă și cu condensatorii de filtraj schimbați face la fel, pune câte un condensator de 10nF în paralel pe fiecare diodă redresoare (dacă nu au deja montați)