trasorv Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 Buna ziua , am un sistem audio Watson 5+1 la care am conectat doar doua boxe si pe care l-am conectat la PC. Problema este ca boxele bazaie deranjant de tare indiferent daca PC-ul este oprit sau in functiune , care ar fi cauza ??? Boxele sunt legate la subwoofer cu bifilar de 0,5 din comert . Multumesc celor care isi fac timp pentru un raspuns pertinent Link to comment
Guest iRoata Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 Ori nu ai conectat sistemul la iesirea de linie a placii audio (probabil ai nimerit alta iesire), ori ai o mufa (sau mai multe) proaste, ori un contact dezlipit la firul central al coaxialului, ori un cablu coaxial de toata jena. Verifica astea in ordine, daca totul e bine, se foarte poate sa ai o problema la iesirea de linie a placii audio a PC-ului. Link to comment
trasorv Posted August 30, 2014 Author Share Posted August 30, 2014 Iesirile sunt cele corecte dar legaturile nu sunt cu coaxial ci , dupa cum am scris in post, cu bifilar Link to comment
pop_ady44 Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 si tu crezi ca daca pui bifilar o sa taca malc? ei afla ca tu pe firu cald prinzi tot ce se emite in AM toate radiourile si o sa a-i un fosnet(bazait) schimba si pune cablu ecranat chiar de la un mouse dezafectat sau ceva cablu care are cat de cat ecranare Link to comment
maryuss2011 Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 Cu alta sursa de semnal face la fel? spre ex. un telefon Link to comment
Guest iRoata Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 Cu absolut orice sursa de semnal va face la fel in conditiile date; eu nu am observat, insa colegul @ady_pop a vazut ca e vorba de cablu bifilar, deci nici vorba sa functioneze acatarii. Musai cablu coaxial pe calea de semnal mic. Link to comment
elmar Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 (edited) Musai cablu coaxial pe calea de semnal mic. Eu nu am vazut sa scrie ca semnalul care vine de la PC este tot pe cablu bifilar!? asta ,ar trebui sa precizeze! poate sa fie si un filtraj insuficient! am intalnit nenumarate cazuri...cu acest defect .....cel putin unul din condensatorii de pe alimentare uscati! Edited August 30, 2014 by elmar Link to comment
dan-a2 Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 (edited) si tu crezi ca daca pui bifilar o sa taca malc? ei afla ca tu pe firu cald prinzi tot ce se emite in AM toate radiourile si o sa a-i un fosnet(bazait) schimba si pune cablu ecranat chiar de la un mouse dezafectat sau ceva cablu care are cat de cat ecranare Fiti mai atent la enunt >>Boxele sunt legate la subwoofer cu bifilar de 0,5 din comert . Multumesc celor care isi fac timp pentru un raspuns pertinent Scuze nu am vazut celelalte postari !! Edited August 30, 2014 by dan-a2 Link to comment
trasorv Posted August 30, 2014 Author Share Posted August 30, 2014 Am inlocuit bifilarul cu un coaxial de microfon si face la fel doar ca o idee mai incet. Ca tot intreba cineva , intre PC si subwoofer legatura este cu cablu dedicat cu trei cai cu mufe RCA--rosu-alb-galben Link to comment
elmar Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 daca scoateti mufele RCA din subwofer se mai aude acel bazait? Link to comment
pop_ady44 Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 inseamna ca am inteles eu gresit ori cablul rca este de „calitate ”ori a-i ceva fir rupt ori cum spunea colegu dan-a2 condesatoare degradate insuficiente etc Link to comment
trasorv Posted August 30, 2014 Author Share Posted August 30, 2014 Am scos mufele RCA si se aude la fel bazaitul fara nicio modificare Link to comment
elmar Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 daca tot se aude ....problema nu este de la cabluri ci de la amplificatorul sistemului ....probabil condensatori uscati pe alimentare! Link to comment
trasorv Posted August 30, 2014 Author Share Posted August 30, 2014 Multumesc pentru suportul oferit ,maine ma ocup de el . O seara buna in continuare Link to comment
validae Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 Dacă și cu condensatorii de filtraj schimbați face la fel, pune câte un condensator de 10nF în paralel pe fiecare diodă redresoare (dacă nu au deja montați) Link to comment
Recommended Posts