Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sniffer USB - openvizsla

tes2000

Recommended Posts

Buna tuturor,

am vazut acest sniffer cam la inceputul anului asta, era promitator si asteptam rezultatul.

http://openvizsla.org/
https://www.kickstarter.com/projects/bushing/openvizsla-open-source-usb-protocol-analyzer/

Din pacate lucrurile miscau foarte greu, cam lunar un mesaj rest pauza.Pe martie a venit mesajul ca totul e ok si incepe productia.Am vrut si eu sa construiesc si am sperat ca odata cu inceperea productiei se va deschide si un shop si pot sa comand macar un pcb. Bineinteles intre timp am inceput sa strang piesele necesare, fpga am gasit in china restul local.
Dupa alte cateva update-uri am citit mesajul cica shop-ul se va deschide doar dupa ce toate placile sunt gata si trimise la bakers.Atunci m-am suparat pt. ca stiam cat de repede se misca lucrurile pe acolo, deci cel mai probabil pe la sfarsitul anului asta.
Pisele deja au sosit si am decis sa fac si pcb-ul, am apucat in eagle sa desenez schema, bineinteles nici una din circuite nu era in librari, a trebuit sa fac si libraria, dar in fine cam intr-o saptamana era gata. Intre timp am citit ca pentru fpga trebuie neaparat minimum 4 layer, disperat am inceput sa caut pe net care-i faza de ce trebuie 4 layer si eventual daca exista alta solutie, am gasit explicati pe un pdf scris cei de la TI ca se poate face cam la aceiasi parametri si cu 2 layer daca se respecta cateva reguli.
Asa ca am refacut pcb-ul cat decat dupa aceli reguli.Dupa nenumerate verificari cu strangere de dinti am trimis pcb-ul la executare.
Dupa o luna au venit pcb-urile(ca nu se poate una) si in 2 zile era gata partea hardware.
Posted Image

Au venit probleme de software, aplicatia e facut in python (versiune minim 3 cea ce e doar in faza de experimentare si nu se gaseste in distributii) Asa ca l-am descarcat compilat si.... lipseste bitfile-ul pt fpga.
Din nou chinuit cu ise webpack linux (pt. ca compilatorul migen e tot sub linux) in sfarsit a iesit si bitfile-ul.
Prima comanda a fost testarea tuturor elementelor, am scris comanda am strans dinti si enter, rezultat:
Posted Image

Bucoros am conectat ceva usb am introdus comanda sniff si am mirat la pachete :)

Deci daca cineva se incumeta sa faca clar ca se poate, nu e usor, nu e pt incepatori, deocamndata trebuie un pic de linux dar se poate.
Eventual daca cineva vrea sa faca, incepe sa stranga piesele si comanda fpga din china daca ne intelegem vreau si eu inca una pt. ca l-am facut pcb-ul ca sa poate fi utilizat ca o placa de dezvoltare (am facut loc pentru un flash pt. boot) si a-si vrea sa incerc, dar nu pe placa asta ca vreau sa fie disponibil orcand doresc pt. sniff.

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tes2000

3

• belasajgo

1

Top Posters In This Topic

Multumesc.Sincer nici nu vreau sa stiu exact :) dar cam 170ron piesele, din asta sigur 30-35% doar transport iar pcburile cam tot atat.Cred ca m-am incadrat in 100$ ca si ceilalti care au optat pentru kit doar ca ei nu au trebuit sa comanda piesele separat, dar au dat banii in 2011.Daca apuca un chinez sa faca, face sigur din 30$ :)

La seed si da din pacate (fata de plan masa)sunt piese, mai mult condensatori.Stiu stiu 4 layer dar deocamdata n-am vrut, am vrut sa incerc ce va iesi asa.Oricum eram pregatit si pentru esec, in acest caz cumpar un pcb original si avand toate piesele pot sa fac.Cablajul am cerut 1mm(si nu 1.6) si asa pare destul de fragil, am citit si eu ca trebuie cat mai subtire dar compromisuri...Am incercat cat am putut sa am plan de masa cat mai neintrerupt, fata de prima incercare e mult mai neitrerupt dar mai mult n-am reusit.Lungimea usb este respectat si routat impreuna, interesant cel original nu respecta distantele am verificat,dar poate avand 4 layer ...Distante spre ram nu sunt respectate nici la mine nici pe cel original probabil nu e folosit la limita, oricum dupa cum am citit deocamdata ramul extern e folosit doar la test.Este pentru toate 3 si trebuie precizat la inceput la command prompt daca e ls,hs sau fs.Probabil nu poate sa tina pasul la un transfer continuu de fs dar are ram si face buffering acolo,parca am citit la pdfftdi ca viteza maxima e 25Mbps.Am incercat la fs cu un stick usb si a mers.Nu este cel mai tare sniffer USB de pe lume dar ca inceput face treaba si nu costa 1000$ cat costa un pofesional si are MARE avantaj ca e open source, oricum de cele mai multe ori merge sniff cu o instalare de filtru in sistem dar din pacate sunt si exceptii cand odata instalt un filtru ori nu mai merge deloc comunicatia cu acel hardware, ori vine ecranul albastru sau cand trebuie urmarit o comunicatie intre 2 hardware.Un lucru interesant ce n-am stiut si am vazut doar dupa acest sniffer ca daca device nu da ack la pachet acel pachet este retrimis de multe ori pana nu primeste ack, asta prin filtre nu se vede, probabil citind specificatia usb de la A-Z dar...