Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hyundai 20b9t59-txs


Recommended Posts

buna ziua , 

 

dupa o furtuna de astea de care sunt acum , am 2 televizoare la reparat , cu acelasi defect . desincronizare imagine pe orizontala .hyundai face si fara semnal . celalat philips fara semnal pare ok ,osd ok ,  dar cind il conectez la orice sursa de semnal incepe si ...  ''se da peste cap'' . nu suna foarte tehnic dar asta e exact descrierea defectului .  nu sunt foarte practic de tv , dara poate ma  ajuta cineva cu un sfat . multumesc.

Link to comment
  • Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

buna ziua . am facut ceva masuratori .tensiunile sunt ca pe schema. am gasit circuitul sda 5535 inlocuit cu sda 555. sper ca nu sa dus inca o data tot asta . am schimbat 2 condensatori care mi se pareau un pic umflati . in continuare desincronizeaza . se vede chiar si cind nu am semnal .luni o sa comand o memorie sa o inlocuiesc si astept telecomanda originala pentru meniul se service . am inteles ,  tot de pe forum , ca din meniul de service se poate da o optiune NEW in legatura cu memoria . poate cineva are timp sa explice cee aceasta optiunne .

multumesc. 

Link to comment

buna ziua . din lipsa de ocupatie am mai sapat un pic la tv asta . am gasit . asa cum va ziceam sda5535 inlocuit cu sda555. la acest integrat am gasit pinul 20 v-sync ca da la masa . am scos toate componentele care sunt in apropiere si le-am masurat . sunt ok . sa fie oare acelasi defect care a reaparut si trebuie schimbat sda555 sau din cauza furtunii sa intimplat ? mai ciudat e ca am si pinul de led da la masa dar ledul se aprinde rosu....tv se aprinde , dar ledul nu se face verde . ma gindeam ca are numai o culoare :)

Link to comment

am si eu o intrebare . cum scoateti CI astea mari de pe placi , tip sda555 , ca eu m-am chinuit azi ceva cu pompa si cu tresa ......da nimic. cea mai simpla solutie mi se pare prin taierea picioruselor si dupa aia scsi pinii unul cite unu .....si gata .  e de ...... porc ???  :rade:

Link to comment

sau cu acul de sringa.

acul trebuie sa fie subtire cat sa incapa exact pe piciorusul intagratului.

se incalzeste pinul,se introduce acul pe piciorus,se apasa si se roteste simultan de ac pana se raceste fludorul.,apoi se scoate acul si in jurul piciorusului va ramane liber.

se repeta operatia la fiecare pin in parte

Link to comment

eu am lucrat mai mult pe smd si pe cablaj nou . nu am facut rework , cred ca asa se cheama, si cred ca asta va fi si ultimul tv la care o sa ma bag . statie nu mai am , dar si eu cred ca fara sculele potrivite nu iese. sau cu foarte multa rabdare si experienta . cred ca.......nu putem face toate meseriile . sa lasam pe cei care se pricep sa isi faca meseria. 

inca o intrebare . de unde cumparati piese ? daca tot i-am stricat omului tv sa ii pun procesorul la loc. numai ca nu gasesc si  pe site ul unde am gasit am facut comanda ...si nimic.

Link to comment

hyundaiul dv inclin sa cred ca e chasis beko,asa ca uitati cateva defecte intalnite la aceste chassie,culese si salvate ,,, defecte frecvente  Scris de Admin la data de Vin Iul 09, 2010 10:04 pm-Alte defecte :2. Desincronizare H - C156 , 10nF , de la pin 39 jungla clacat .3. Desincronizat H - memorie defecta si/sau continut corupt .4. Desincronizare H dupa cateva minute de functionare - jungla defecta (se incinge , reactioneaza la racire) .5. Lipsa culoare - in meniul service se modifica VIDEO din OLD in NEW.6. .Intrare in meniul service : MENU 8500 MENU 9301,sau Contrast - de pe o telecomanda RC5 PILOT 909 1690 etc,,, success

Edited by iuliantv
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines