Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampi pentru gradina cu element fotovoltaic


Guest Mihai07

Recommended Posts

Guest Mihai07

Buna ziua,

 

Am cumparat un set de lampi pentru gradina cu incarcare solara si am o problema cu ele.

Lampile sunt expuse la lumina solara necesara, dar la lasarea intunericului ele se aprind in mod aleator, adica asta-seara se poate aprinde o lampa si maine aceeasi lampa, in aceleasi conditii de intuneric, nu se mai aprinde.

Am obturat elementul fotovoltaic al celor 6 lampi si la aceasta manevra LED-ul se aprinde, am masurat tensiunea de pe fiecare din cei sase acumulatori si am gasit 1,2 V (tensiunea maxima a acumulatorului). Desfacand capsula unei astfel de lampi, am gasit un montaj ce cuprinde o piesa cu capsula neagra de plastic (banuiesc a fi un integrat) cu 3 picioruse, avand codul 5252F 1303 si (un rezistor ?) .

Va rog sa-mi spuneti daca se poate, ce functie ar trebui sa indeplineasca montajul respectiv si de ce lampile nu functioneaza corect, la lasarea intunericului, iar la obturarea mecanica, acestea functioneaza corect.

Banuiesc ca piesele respective alcatuiesc un releu care la scaderea intensitatii curentului, furnizat de celula fotovoltaica comanda trecerea pe alimentare din acumulator; daca gresesc imi cer scuze.

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines