Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor led benq trasnit


Recommended Posts

Azi noapte a fost dezastru la mine la tara, fulgere, trasnete....s-a ars si siguranta de la tabloul electric. 

Monitorul (un benq 18,5inch LED) nu mai merge deloc. L-am conectat si la alt PC, nu merge. Led-ul stand-by palpaie pe portocaliu iar cand pornesc pc-ul , ledul monitorului se face verde si ramane asa. Insa nu am nici un fel de imagine pe ecran.

Atentie, monitorul este LED.

Ce-mi sugerati? O schema nu am gasit (benq gl930). Se mai poate repara sau sa ma astept la procesor defect?

Stima

Link to comment

Da, am uitat sa mentionez ca da, are imagine, dar nu e luminata. AM gasit o placuta mica care m-am gandit eu c-ar fi "asa zis-ul invertor al led-urilor" pt ca e separata de placa digitala si de sursa..... si am gasit IC-ul de pe ea gaurit......e smd, nici nu se mai vede ce scrie pe el si nici nu as avea cum sa-l schimb. Exista totusi vreo metoda sa iluminez panelul, chiar daca n-as avea control asupra luminozitatii, etc ?

Edited by robert1000
Link to comment

Se poate face să funcționeze și fără acel modul (binențeles până găsești modulul). Poți folosi un LM317 în configurație de sursă de curent constant sau chiar de stabilizator reglabil și va fi comandat printr-un optocuplor de semnalul  ce comanda modulul defect.Am postat în vechiul forum o variantă pe care am adoptat-o personal la un TV LCD cu tuburile CCFL defecte și unde am înlocuit lămpile cu benzi LED. Nu am prevăzut reglaj de luminozitate, am reglat tensiunea ledurilor la un nivel mediu de luminozitate.O să caut schema , e simplu de realizat, trebuie să vezi însă ce tensiune trebuie să asiguri ledurilor tale.

Link to comment

Chestia nasoala e ca pentru alimentarea ledurilor este folosita o panglica, si are vreo 10 contacte...nu stiu cum am putea sa fac lipituri pe panglica aia..... 

Astept sa postati schema aceea, sa o vad si eu.

Si o intrebare : exista tensiuni periculoase la alimentarea ledurilor? adica de genul invertor LCD...  ca sa nu ma curentez  :rade:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines