Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

vestel -defect de cadre?


Recommended Posts

Sasiu 11ak19

La pornire a trecut led-ul pe verde, a plecat inalta, dar fara rastru.

Am verificat tensiunile(la iesirea sursei sunt ok), am trecut la placa tk: uvideo-200v, pe catozi-195v, rgb-0,7v blocati...am fortat ug2 si a aparut rastru cu cursa inversa

Am masurat pe cadre (tda8356) pe pin3-15v, pe pin6-45v

Am atins cu mana pinii 1 si 2 ai cadrelor si a aparut dunga luminoasa in partea de sus- deci nu functioneaza cadrele ok; avand la dispozitie si tda8356 si jungla tda 8842 le-am schimbat fara nici un rezultat

Neavand osciloscop, cum pot depista de unde se trage defectul? se pare ca exista sonor.

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

eu as zice ca,,,,, cadrele functioneaza,mai degraba defect de final video,e posibil ca finalul video sa nu deschida,dati g2 spre minim pana dispare cursa inversa,si masurati fiecare catod in parte daca tensiunea video din placa este in jur de 190v pe fiecare catod ar trebui sa ave-ti in jur de 140-160v,verificati daca 200v este prezent pe finalul video tda 610x,daca este atunci puneti unul din catozi la masa pentru o fractiune de secunda,daca imaginea apare si ramane atunci e tub obosit,success

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines