Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mp3 portabil .....defect ?


Recommended Posts

In urma unei scapari din mana a inceput sa o i-a razna in sensul ca la inceput afisa playlis-ul , dar nu-l putea "canta" . Il bag la calculator , sterg tot de pe el si pun alte mp3-uri; cand il scot player-ul zice ca n-are nimic in memorie. Bag iar la calc si intr-adevar era ....gol . Ca sa nu va mai plictisesc cu explicarea simptomelor,cam asa m-am chinuit vreo jumatate de ora pana cand player-ul mi-a spus ca memoria sa e de 0,00Mb desi calculatorul il vedea normal (128Mb). Cu ale cuvinte acum nu mai e un mp3 player ci doar un "memory stick :smt003 " . E un model mai vechi (nu stiu exact ce model ca nu e player-ul meu) inauntru zice ceva de 2003 . Controller-ul din cate vad e Sigmatel STMP3420L (in continuare mai scrie si TA3T1002) iar memoria Samsung K9K1GO8UOA .Stiu ca sunt sansele de a-l pune din nou pe picioare sunt destul de mici dar apelez la experienta voastra pentru niste sfaturi . Mi-a spus cineva sa-i verific contactele si soclurile ca poate s-o fi miscat ceva de la locul lor, insa singurul contact suspect ar fi acela de la lcd care insa afiseaza totul normal fara pixeli lipsa . Butoanele de comanda sunt puse direct pe "placa de baza" si toate merg normal . Nu stiu ce naiba s-ar fi putut strica de la un soc mecanic atata timp cat toate piesele sunt lipite de cablaj (deci nu prin socluri, mufe etc ) . Am vazut ca ca era ceva mizerie in el si m-am gandit sa-i fac o baie in spirt (bineinteles fara baterie ) .... ce spuneti ?

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

verifica memoria ca e pozibil sa aiba una sau mai multe lipituri reci de la soc.cat despre memorare, ai grija sa folosesti funtia de la windows de saftly remove hardware, caci am intalnit stikuri care "in mod misterios se goleau" dupa ce le scoteam, daca nu dadeam mai intai stop la device :yawinkle:

Link to comment

Am incercat si cu safety remove hardware si nu s-a schimbat nimic . Ciudat mai era ca acum mergeau melodiile din memoria lui , si peste cateva minute nu mai mergeau (deci asta nu avea nici o treaba cu scoaterea din usb ) .De verificat pini , am cam verificat , si la smd-urile suspecte am refacut lipiturile )la memorie n-am incercat sa refac lipiturile pt ca n-am cu ce) . Vine vacanta si poate prind eu o zi frumoasa si insorita "ca de vara :smt005 " si ma uit mai atent si la lipiturile memoriei si ale controller-ului .Totusi uite de ce nu cred ca e de vina memoria . Windows-ul ma lasa sa-l formatez si FAT si FAT 32 . Daca-l formatez FAT 32 nu mi se pierde absolut nimic din memorie, ori de cate ori as baga si as scoate player-ul din usb , dar nici player-ul nu-si mai recunoaste memoria (zice ca are doar 0.00Mb :axe: ) .Daca-l fac FAT simplu isi recunoaste din nou memoria si incep iar mofturile .P.S. proprietarul player-ului mi-a zis ca nu-i prima data cand face mofturile astea , deci problemele sunt mai vechi , atata doar ca s-au accentual dupa "darea de pamant " :smt003 .P.S.2 Inca mai astept firmaware-ul daca mi l-or trimite cei de la Sigmatel .

Link to comment
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines