Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Accelerometru+Arduino


cipi

Recommended Posts

Va salut! Am vrea sa fac un mic proiect prin care sa vad raspunsul in frecventa dat de un accelerometru prin intermediul unei placi Arduino Uno.

Am monat accelerometrul (cu fire) , pe intrarea ale placii asa cum am gasit in schema producatorului de pe site-ul de unde l- am cumparat. Softul  pentru Arduino l-am luat de pe acelasi site.

Problema pe care o am este urmatoarea : Cum pot vizualiza raspunsul in frecventa dat de  accelerometru la cel mai simplu mod (un programel in Java de ex) si frecventele vehiculate ? Am cautat pe net si nu am gasit treaba asta (cum sa fac un soft asa sau macar ceva similar). Daca are cineva cateva link-uri sau ceva indicatii . Stima

Edited by cipi
Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ca idee: citesti valori de la accelerometru la o perioada fixa (sa zicem 1000 sample-uri pe secunda - cu cat mai multe, cu atat mai bine), le trimiti catre PC (serial, USB), un program le citeste, aplica FFT, afiseaza grafic.

Daca e legat de ce am discutat mai demult si vrei sa detectezi oscilatii de max 700 Hz, atunci ai nevoie de minim 1400 sample-uri pe secunda (as recomanda cel putin 2800, totusi).

Link to comment

Intrebare poate afara din topic ... care e accelerometrul cu viteza de raspuns cea mai mica ? pentru ca un raspuns  mai mic de 4ms ( f= 250Hz) nu am gasit nici la analogice si nici la digitale . Pentru grafice de orice fel si studiu .. MATLAB cel groaznic ... :) si chiar xcell , sau orice datalogger care accepta mesaje pe port COM1, 2 , 3 .... serial ...

Link to comment

BAA255 de la Bosch se lauda cu filtru trece jos cu banda "reglabila" (max. 1000 Hz) si cu update time intre 0,5 ms si 64 ms (adica maxim 2 kHz "rata de improspatare" ).

Nu stiu de unde se poate cumpara BAA255, nu stiu cum se comporta in aplicatii practice, dar am auzit de el.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines