Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incercare Arduino Severino


radu_bc

Recommended Posts

Buna seara!

 

Am terminat de asamblat un arduino severino executat exact dupa schemele de aici: http://arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardSerialSingleSided3 .  Toate piesele sunt cele specificate in lista de componente si au fost montate corect. Problema este ca daca incerc sa incarc un sketch, led-ul RX clipeste slab de 3 ori si dupa cateva secunde IDE-ul da eroare...stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00. In loc de Atmega8 sau 168 am folosit un Atmega328 de pe o placa UNO, deci cu bootloader. Din punct de vedere functional Atmega8/168/328 sunt la fel...Toata lumea spune ca ar trebui sa functioneze fara probleme, dar nu pare sa fie asa.

Am incercat cu aproape toate setarile posibile in IDE...programator, placa...si n-a functionat.

A mai construit cineva asa ceva? Ati avut aceeasi problema? Nu am mai gasit pr forum discutii despre severino, de asta am deschis acest topic. Din cate am vazut colegul niq_ro a incercat asa ceva, dar a ajuns tot la programarea prin modul FTDI. 

 

Va multumesc!

Link to comment

Cautand dupa cuvintele-cheie "Arduino won't boot" am gasit asta:

 

"I successfully restored both boards using the reset button:

  • [*]
Power off the board (I disconnected the USB cable from computer) [*]Press and hold the reset button [*]Connect USB cable (keep holding the reset button) [*]Click "Upload Sketch" [*]Wait a second or two until Arduino software says "Uploading..." in the status bar [*]Release the reset button

Use these steps to upload any small sketch, Blink example is a good choice."

Si mi-am adus aminte ca ceva similar am patit cu arduino nano pro (care nu are chipul FTDI), ocazie cu care am testat succesiunea de mai sus si a functionat.

Link to comment

Am tot incercat variante, dar fara succes. M-am gandit la un moment dat sa vad daca pinii de la cablul meu serial au continuatate pe ambele mufe (am un cablu - prelungitor serial, model "Chinese handjob facut pe vapor" :nas: ) si SURPRIZA!!! sunt conectati intre ei doar pinii 2,3,5...mi se pare normal sa nu mearga (teoretic vorbind) atat timp cat semnalul DTR este pe pinul 4 (Ma tot intrebam de ce nu vad nimic pe osciloscop). 

Voi incerca maine la munca cu un convertor usb-serial, ar trebui sa mearga.

 

 

LE: Am reusit in cele din urma sa uploadez un sketch pe placa home made, folosind un cablu USB-TTL si RESET la mana...Placa functioneaza perfect, practic identic cu un arduino din magazin. Sper sa rezolv maine problema cablului serial.

 

Multumesc nico_2010 pentru ideea cu resetul!

Edited by radu_bc
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines