Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

BN44-00161A cumparata din USA! Merge in EU?


Guest marcucristian80

Recommended Posts

Guest marcucristian80

Salutare tuturor

 

Am si eu o intrebare la voi in legatura cu o sursa pentru Samsung 42 adusa din USA. Aveti idee daca va functiona in UK dat fiind faptul ca ei folosesc alta tensiune? 

Nu stiu daca trebuie modificat ceva sau schimbat la ea? Mi-am prins urechile in ea ca nu vrea sa faca nici click nici clack. Am verificat puntile redresoare, mosfetii si tot ce e pe placa iar tens in st by este de 3,5 in loc de 5V.

Astept niste pareri de la voi ca sunteti mai meseriasi ca mine. La mine electronica este hobbie si nu sunt foarte experimentat.

 

Va multumesc

 

Cristi

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In SUA tensiunea de retea este de 110 volti iar frecventa de 60 hz...in Europa tensiunea este de 220 volti cu frecventa de 50 hz.....de aici o serie de neajunsuri.....pe fiecare sursa este indicata plaja de tensiuni si frecvente la care poate functiona sursa fara probleme.....

stiu ca existau o serie de adaptoare de la 220 volti la 110 volti facute cu triace care pastreaza tensiunea alternativa in secundar....se gasesc multe scheme de acest fel

despre frecventa nu se poate schimba.....

spor si bafta

Link to comment
Guest marcucristian80

Merci de info Catalin. Ideea este ca toate piesele sunt identice cu sursa pe care am avut-o initial in TV. Nu stiu ce sa zic dar voi vedea cum sta treaba.

 

Bafta

Link to comment
Guest marcucristian80

Aia mari au acelasi voltaj si oricum i-am schimbat si i-am pus pe ai mei de la placa initiala pentru ca erau noi. Mie imi pare sa fie identica iar toate piesele sunt la fel cu mici diferenta dat fiind faptul ca placa era pentru 50" si tv meu e de 42". 

Link to comment
Guest marcucristian80

Salut

 

Sursa este de vina ca eu o alimentez fara x si y. Am dat-o jos si am incercat sa o pornesc din CN807 cu o rezistenta si nu face click.

In service manual zice : Input Voltage: AC 100~240V, 50/60Hz  deci buba mea e alta.

Link to comment

Tensiunea de stby trebuie sa fie 5V ... verifica sursa mica construita cu integratul Viper22A care e independenta de restul . Ori e ceva defect ori ai un supraconsum ce face sa scada tensiunea , asta verifici scotand conectorul ce duce la restul televizorului . Pana nu merge bine sursa asta n-are ce porni mai departe .

Link to comment
Guest marcucristian80

Salut Depanatoru

 

Merci de info. Am verificat in seara asta si pe st by am 3,2V. Am scos tot si am lasat doar sursa si tot 3,2V am. Viper22A l-am schimbat ca l-am dat jos de pe sursa cealalta care functiona dar tot nimic. E posibil sa fie Viperul pentru ca nu poti sa il masori. Vezi schema atasata.

 

Bafta

Schema pagina 2

Nu merge atasata schema ca e prea mare.

Link to comment

Sa nu existe cumva si alta versiune de sursa si televizor care merge cu 3,3V stby ... habar n-am . Vezi daca sunt valori de rezistente diferite la reactia negativa RB861 , 862 863 sau alte diferente intre ele . Daca pe placa defecta functioneaza partea de stby poti face niste masuratori comparative intre ele si sa inlocuiesti niste piese incepand cu optocuplorul si referinta ICB851

Edited by Depanatoru
Link to comment
Guest marcucristian80

Nu are cum sa fie 3,3V pentru ca scrie pe placa tensiunea pe care eu ar fi trebuit sa o gasesc acolo. O sa iau la cercetat tot in zona aia si o sa vad ce si cum.

 

Merci de info

Link to comment
Guest marcucristian80

Salut

 

Am schimbat rezistentele alea de care ziceai si tot ce mai era prin zona, optocuplorul iar tranzistorul ala este bun. Tot 3.2V am. Am lasat-o balta momentan ca ma doare capu cu ea.

 

Bafta

Link to comment
Guest marcucristian80

Merci frumos. Cand ajung acasa il schimb dar schimb si trafu. Am primit placa cu trafu lovit si spart si l-am montat pe ala de pe placa mea initiala si ma gandesc ca nu e bun. Te anunt ce am facut.

 

Bafta

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines