Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Apple 27 inch Led Cinema Display backlight flickering


Recommended Posts

Buna ziua. Am un Cinema Display LED, proaspat resuscitat care inca face figuri. Povestea lui incepe cam asa:

L-am cumparat defect. L-am testat si am vazut ca am tensiunile toate ok de la sursa, functia de audio si camera Isight functionau doar fara display pus iar video, lipsa. Am incercat sa probez cu o lanterna pe display crezand ca e dus backlightu. Nimic.

Am verificat tensiunile pe placa logica. Toate bune. Apoi am trecut la partea logica din spatele displayului (unde de altfel vine mufa de Displayport). Acolo era buba ! Am cautat putin pe net, am dat comanda si am inlocuit-o. Perfect !!! Functioneaza.

Timp de o saptamana l-am folosit zilnic pe Macbook. Se cam incalzea rau...am zis ca asa poate ar trebui el sa functioneze.

Intr-o seara il conectez la Mac ii dau drumul imi flicare imaginea si dupa mort...

Am testat cu o lanterna iar imaginea este prezenta pe matricea displayului insa backlightu nu functioneaza. Am tot bagat si scos mufa din laptop si flicarea. Intr-un final s-a aprins si am putut sta fara probleme pe el. Asa imi face de fiecare data la pornire flicare backlightu si de multe ori ramane stins, eu fiind nevoit sa il conectez si deconectez de foarte multe ori pana ramane aprins. Odata ce s-a aprins Backlightu nu mai am deloc flickering. Functioneaza perfect oricat timp. Alta observatie, acum nu se mai incalzeste asa tare ca inainte (acum, de cand a inceput sa flickare la pornire).

Banuiesc ca apare o oscilatie sau un consum aiurea pe undeva...nu am gasit pe nicaieri o schema electronica pentru el...iar pe internet pe forumuri multi bat campii...

 

Am nevoie de ajutor de unde sa incep...?

Dupa ureche e destul de dificil. Am verificat condensatorii pe sursa, am banuit ca ei sunt de vina. Si is ok.

Model: A1316

 

Orice sfat e binevenit.

Va multumesc anticipat.

Link to comment
  • 7 months later...
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

"Apoi am trecut la partea logica din spatele displayului (unde de altfel vine mufa de Displayport). Acolo era buba ! Am cautat putin pe net, am dat comanda si am inlocuit-o. Perfect !!!"
 
Salut,
Am si eu un Led Cinema Display ,dar de 24 si prezinta exact aceleasi simptom ca si cel pe care il avea cel de 27 al tau (sunet, ok, camera ok, cablu incarcare ok, fara backlight). Banuiala mea este ca problema este tot pe placa din spatele display-ului.
Te rog sa ne spui cum ai rezolvat-o. La service specializat au zis ca trebuie schimbat si panelul si placa logica... L-o fi traznit, mai stii?
 
Cat priveste problema aparuta cu flickeritul: eu as merge tot pe condensatori... De curiozitate: cu ce i-ai verificat ? ESR-metru, capacimetru in ca , inlocuire, etc...
Sunt convins ca ai rezolvat problema de atunci, dar probabil mai vor sa stie si altii...
Multumesc anticipat si eu !
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines