Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire baterie smartphone


Guest Keffr3n

Recommended Posts

Guest Keffr3n

Salut, mi-a trecut prin cap o idee, dar nu prea ma pricep la baterii. Am un telefon, X, cu o baterie de o anumita capacitate, sa zicem 1400mAh. Putin, very putin. In ce conditii as putea schimba bateria cu una mai mare, de exemplu de 3200mAh, trecand peste limitarile date de dimensiune, etc? Tensiunea e aceeasi, sa zicem 3,7V, ce se poate intampla daca conectez pinii bateriei de capacitate mai mare la telefon, sau ce alti parametri, in afara de tensiune si curent, ar trebui sa iau in calcul?

 

Bateriile de smartphone au controllere pe ele? De obicei au 3 pini, al treilea ar putea fi pentru un bus de date... i2C, maybe?

 

Repet, e o discutie ipotetica, nu are legatura cu dimensiunile, presupunem ca lipesc bateria cu scoci :) sau ii printez 3D o carcasa mai mare, etc.

 

Multam

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...

Daca se folosesc doua baterii in paralel este bine ca acestea sa fie incarcate cu incarcatoarele lor, altfel trebuie facut un incarcator mai mare. Pentru a prelungi durata de utilizare a telefonului, mai simplu este sa se ia in buzunar sau in bagaj mai multe baterii de schimb incarcate.

Link to comment

curentul este limitat din incarcator , si de rezistenta de pe pinul de ID din mufa microUSB de la incarcator , problema este la echilibrarea elementilor legati in paralel.vezi batriile de tablete samsung si altele unde exista un montaj dedicat pentru protectie si echilibrare .cumpara o baterie extinsa cu capacul aferent , sau un cover cu acumulator incorporat .te va scuti de multe dureri de cap provocate de improviaztii facute dupa ureche .nimic din ce vrei sa faci nu e viabil , ai sanse sa omori telefonul

Edited by razvan-l
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines