Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laboratoare de Electronica.


Recommended Posts

Deschid subiectul in speranta ca multi vor posta poze cu atelierele si laboratoarele lor pentru a ne clati ochii.O sa fac topicul si lipicios sa fie usor de gasit.Eu mi-am renovat acum atelierul si cam asa a iesit.Cand se va finaliza constructia de sus(fac etaj poeste el)voi pune poze si de acolo.Pentru piese mi-am facut stand pe rotile cu dulapioare pe ambele parti.

post-197538-0-67169400-1406727779_thumb.jpg

post-197538-0-38870900-1406727807_thumb.jpg

post-197538-0-16505700-1406727812_thumb.jpg

post-197538-0-97577900-1406727819_thumb.jpg

post-197538-0-70310200-1406727825_thumb.jpg

Link to comment

Superba colectia de aparate, dar...e atelier, ori muzeu?! Sau ambele?

Traim in romania totusi...nu avem salariu de mii de euro ca sa ne permitem aparatura de ultima ora... Culmea ca de curand am aflat ca uneori e mai buna o scula demna de afisat in muzeu decat una digitala. A trebuit sa fac niste reglaje la o statie radio si pt ca multimetrul digital o lua razna din cauza radiofrecventei, am folosit vechiul meu analogic...mai batranesc dar de incredere.  Cred ca cel mai important e sa iti faci treaba cu sculele si nu ce afisaj lcd ips si sampling smecher are.

Edited by Rx-Tx
Link to comment

Superba colectia de aparate, dar...e atelier, ori muzeu?! Sau ambele?

Este atelier.Multe din aparatele alea(oricum am o slabiciune pentru aparatele vintage eu cu astea am crescut nu imi place tehnica digitala)bat multe aparate noi de ultima generatie.Am osciloscopul ala digital luat de vreo 2 ani nu cred ca l-am folosit mai mult de 20 de minute.Fac ce fac si tot la analogic ajung.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Superb. Fiind mai...inaintat (in varsta), am "apucat" si eu sa compar noile ("digitale") cu clasicele (observati ca nu am folosit "perechea" lui nou?) aparate. Pe alea mi-era oarecum clar unde ma aflu, insa cand am gasit pe un digital de 2000 de puncte o eroare de aproape 2 cifre procentuale...

Pai de ce le-a mai pus 3,5 cifre, ca 2,5 ajungeau....

 

Pana la urma conteaza in primul rand mana si creierul care o dirijeaza, mama aparatului nu poate inlocui cunostintele tehnice si mai ales experienta.

Respect.

Link to comment
  • 5 weeks later...

Felicitari Dane ! Din punct de vedere al spatiului, sa stii ca te invidiez ! Si eu vroiam un spatiu cat de mic sa-mi pot aranja cele necesare, dar locuind la bloc... I-mi place ordinea si curatenia din laboratorul/atelierul tau.  

In prima poza am observat - sau ma insel - ca s-a curbat putin unul din rafturi. Apropo, rafturile sunt fixate de perete ? Fereasca Dumnezeu, dar la un seism sa nu cada peste tine. Buna ideea dulapului cu piese pe rotile, dar mai faceai si miscare, de la masa de lucru la dulapul cu piese. Inca odata felicitari !

Link to comment

Raftul ala e curbat(cel cu osciloscopul si E-0206) pentruca cele doua aparate intra fortat acoloIn rest este iluzie optica probabil de la poza.Binenteles ca e prins si de perete.I-am sp[us amicului meu tamplarul ca este viata mea in joc si sa il prinda bine.Raftul e solid si facut din material bun cred ca tine de 3 ori atata.Legat de spatiu ma apropii de final cu terminarea mansardei atelierului(mi-a mancat la bani de numa), sper ca cel tarziu peste doua saptamani sa pot folosi spatiu dublu(cam 56m2 cred ca suficient pentru un singur om).Plus ca mai am o magazie zidita de 25m2.A si a mai aparut o partea de surse.

post-197538-0-53381100-1411548960_thumb.jpg

Link to comment
  • 2 weeks later...

Ce ai acolo este un mainframe Sorensen SLM-1 echipat cu un modul de sarcina electronica. Intradevar, se foloseste in medii profesionale pentru testarea surselor de alimentare (inclusiv dpdv al raspunsului dinamic).

 http://www.acdcelectronicloads.com/products/SL/downloads/SLM-1_Electronic_Load_Chassis_Operation_Manual_M540070-01-RvB.PDF

Nu vad exact ce modul de sarcina este instalat acolo, dar cred ca ar putea fi ceva de genul http://www.programmablepower.com/electronic-load/SL/downloads/SLM_M540071-01_Rev_C.pdf

 

Intrebare: cum reusesti sa ai atelierul atat de ordonat si curat?! ;-)

 

Link to comment

"Legat de curatenie orice e posibil ." Cred ca esti mai mult decat tipicar, atat in aspectul atelierului cat si in munca de zi cu zi. Apreciez lucrul acesta. Si mie i-mi place ordinea, trebuie sa fie in asa fel incat si pe intuneric sa gasesti ceea ce ai nevoie.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Felicitari ! Pentru lucrul zilnic, o sa urci TV-urile la mansarda sau depanarea se realizeaza la parter ? Ca sa fiu putin carcotas, desi a iesit foarte frumos pana acum, fereastra, daca era mai mare, nu aveai mai multa lumina ? Intreb pentru ca eu abia mai vad la lumina zilei, dar la intuneric. Succes !

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines