Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
tanase

daewoo dtb-21s7 sasiu 102

Recommended Posts

mi-a venit acest tv la reparat.clientul a zis ca nu are culoare dar la pornire era era f puricos....am recurs la sch selectorului dar tv nu a mai pornit,ledul nu s-a mai aprins ,toate tensiunile debitate de sursa fiind mai mici

133v=95v

45=31v

12v=5v

........

din 78r05 nu iese mai deloc tensiune.......am tot cautat dar nu am gasit nimic defect......o solutie ar fi binevenita......mentionez ca am pus din nou selectorul original    ...tensiunea de 3,3 v exista

Share this post


Link to post
Share on other sites

mi-a venit acest tv la reparat.clientul a zis ca nu are culoare dar la pornire era era f puricos....am recurs la sch selectorului dar tv nu a mai pornit,ledul nu s-a mai aprins ,toate tensiunile debitate de sursa fiind mai mici

133v=95v

45=31v

12v=5v

........

din 78r05 nu iese mai deloc tensiune.......am tot cautat dar nu am gasit nimic defect......o solutie ar fi binevenita......mentionez ca am pus din nou selectorul original    ...tensiunea de 3,3 v exista

a-ti pus selector compatibil?

Share this post


Link to post
Share on other sites

acum nu sunt sigur daka era prfect compatibil...ce se putea intampla dak era alt model...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

....pai exact ce s-a intamplat.....nu s-a mai ....aprins ledul si nu a mai ...pornit...!! Totusi in 78R05 intra ceva tensiune ca sa si iasa ....5v?!?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

intra in jur de 5v....si iese...0.01

selectorul pus de mn este unTAF5-E4I22si are terminatiile dispuse astfel;

1=agc

2=tu

3=add

4=scl

5=sda

6=nc(in schema e alimentat cu 5v)

7=bm

8=nc

9=btl 33v

10=gnd

11=if

selectorul din tv are seria 3139 147 20691A

1=agc

2=nc

3=nc

4=scl

5=sda

6=nc

7=5v

8=nc

9=33v

10=gnd

11=if

comparandu-le am considerat ca sunt compatibile,,,credeti ca e cv gresit?

Edited by tanase

Share this post


Link to post
Share on other sites

intra in jur de 5v....si iese...0.01

...putin....5v ;deci nu are ce sa iasa....nu e scurt stabul!! Ar trebui sa intre vreo...10v!!! Vedeti celelalte doua staburi simple nu comandate :I823 si I824 cum se prezinta....nu e ceva scurt pe iesirile lor?!?!

Edited by BUGHIU

Share this post


Link to post
Share on other sites

i824 se alimenteaza din tens de 12v care e 5,8v si iese 4,7v

i823 ...............................................................................0,38v

  ce am observat....daca deconectez tensiunea de 3.3v care merge spre procesor,revine la valoarea normala si se aprinde ledul rosu.....e posibil sa se fi dus procesorul...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

...verificati asta !!! Este scurt pe bara de 3,3v?!?!  Totusi cu cei 3,3v deconectati apar si cei 33v varicap pe dioda D103 , daca spuneti ca revin tensiunile la normal?!?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

doar tens de 3,3 isi revine,celelalte raman la fel mai reduse u varicp are valoarea de 31v aceeasi  ca valoare ca in secundar

Share this post


Link to post
Share on other sites

E in stdby de aceea sunt reduse tensiunile si nu are 5V stabilizatorul comandat 78R95 ... dar evident ca trebuie sa aiba 3.3V ... probabil a murit procesorul , e cam fragil la modelul asta. Trebuie controlat unde dispare tensiunea de 3,3V

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

pt asta ar trebui sa deconectez pe rand intrarile de 3,3v in procesor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai alimenteaza si memoria , plus ce condensatori mai sunt pe filtraj ... probabil este procesorul dar sa fie sigur . Ar fi posibil ca selectorul original sa aiba SDA si SCL de nivel 3,3V , nu cum e normal de 5V si procesorul sa nu suporte si de aici defectarea ... habar n-am , alta legatura nu pare sa existe numai daca n-ai facut vreo greseala

Edited by Depanatoru

Share this post


Link to post
Share on other sites

asta ma uimeste si pe mine nu aveam c greseala sa fac..nu imi explic de ce se putea duce procesorul....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se putea duce daca tunerul pus scoatea ceva tensiune pe pinii de scl sda sau pe cel de 5V.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La unul identic am avut finalul cadre LA7848 defect.L-am inlocuit .inclusiv Cond.electrolitici de pe langa el.E normal sa incinga finalul exagerat?...nu pot sa tin mana pe el,Am vazut ca are radiatorul destul de mare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...