Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reamenajare casa din chirpici


Postări Recomandate

Buna ziua. Dupa cum spune si tlitlul vreau sa reamenajez o locuinta formata din 3 camere si o bucatarie. Casa este construita din lemn si tencuita cu pamant si peretii sunt vopsiti in var. Peretii sunt destui de drepti si ma gandeam daca as putea sa nu mai dau jos aceea tencuiala din pamant si sa trag glet peste? Peretii o sa fie spalati foarte bine inainte de aplicarea gletului, plus ca o sa fie amorsati pentru a avea o aderenta mult mai buna si o sa se floseasca si plasa de polistiren pentru a prevenii viitoarele crepaturi. Deci s-ar putea face acest lucru fara a fi nevoie sa se inlature aceea tencuiala din pamant?

Link spre comentariu
Vizitator knauf75

Se poate da cu conditia sa dai cu amorsa si sa cureti eventualele exfolieri,umflaturi.

Este o solutie de compromis...problemele or sa apara cand,peste ceva timp,o sa vrei sa dai din nou cu lavabil. Se va umfla si exfolia in draci.

Eu,la tara, am procedat in felul urmator: am slefuit varul (cu o masina de slefuit) pana cand nu a mai ramas nimic si se vedea lutul. am dat amorsa si am gletuit cu ceresit ct126 +plasa de polistiren(pentru a prevenii fisurile ulterioare din peretii de lut). Deja sunt la a treia vopsitorie de-a lungul timpului,si peretii sunt impecabili,fara exfolieri,crapaturi,etc.

Tragi concluzii si te decizi in consecinta. Bafta.

este o postare proprie dintr-un alt topic
Link spre comentariu

Ok am inteles deci se poate face. Acum as avea o alta intrbare. Tavanul este facut din grinzi de brad rosu si scandurit cu scanduri tot din brad rosu. Cum ar fi mai convenabil sa fac cu tavanul? Sa il slefuiesc si sa aplic un lac pe baza de apa peste sau sa pun rigips plus izolatie din vata minerala? Atasez o poza cu tavanul.

Posted Image
Editat de relucavnic
Link spre comentariu

Baradul rosu este foarte durabil din ce am auzit. Ceva aditivi pentru carii nu ar fii bine sa dau inainte de a aplica lacul? Eu ma gandeam sa slefuiesc barnele intai dar la ideea asta de a le spala sub presiune nu m-am gandit, plus ca grinzile sunt cioplite (sper ca m-am exprimat corect) manual si dand cu masina de slefuit cred ca o sa le stic din frumusete. Singura plobleme cu spalatul sub jet ar fi ca podeaua este din scandura si mi-e frica sa nu se strice.Daca s-ar aspira bine bine si s-ar spala o perie nu ar fii cam tot acelasi lucru?

Link spre comentariu

daca podeaua este din scandura arevarata nu se strica, se strica numai daca este din pal ..... Acum nu stiu daca nu cumva o sa intre umezeala sub scanduri... cu peria e cam greu si tot nu intra prin toate colturile.

 

 

eu am construit in vara asta un mic refugiu in gradina, nimic pretentios si am folosit scanduri vechi, spalate cu presiune. Arata bine, da impresia ca acaretul este acolo de 50 ani.  

 

Iar acoperisul l-am facut din .......parchet laminat pe care l-am scos dintr-o camera si l-am inlocuit cu altul nou.

Lam asezat cu "lemnul" spre interior iar cu plasticul spre ploaie. Dupa ce am terminat I-am aplicat un strat de vopsea caucucata ( antifon ordinar,cel mai ieftin) ca sa nu se umfle de la ploaie de la zapada. la cerere trimit si poze pe mail, asa....ca idee.

Editat de invest20042001
Link spre comentariu
Vizitator knauf75

 

Ok am inteles deci se poate face. Acum as avea o alta intrbare. Tavanul este facut din grinzi de brad rosu si scandurit cu scanduri tot din brad rosu. Cum ar fi mai convenabil sa fac cu tavanul? Sa il slefuiesc si sa aplic un lac pe baza de apa peste sau sa pun rigips plus izolatie din vata minerala? Atasez o poza cu tavanul.

Posted Image

 

pai de ce sa acoperi tavanul ala cu gips-carton? :96  este foarte aspectuos asa cum este si, indiferent cu ce l-ai da ,o sa arate bine. Cumpara ceva lacuri diferite in cantitati mici si da intr-o zona mai putin vizibila per ansamblu si vezi cum iti place.

Editat de knauf75
Link spre comentariu

Nu da lac, foloseste ulei. Lacul, si in special substantele care formeaza pelicula, sunt de evitat. Un ulei transparent sau colorat pentru lemn, dupa preferinte, este arhisuficient. Cat despre cari, mai toti producatorii cunoscuti au tratamente la cutie, usor de gasit mai prin toate magazinele de bricolaj... nu mai vorbesc de cea mai banala cautare pe net...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Eu locuiesc la tara si am peretii dati cu glet. In primul rand am dat jos tot ce era var si am cojit lutul care cadea. Apoi am dat pe pereti cu un adeziv pt. gresie si am pus plasa. Plasa este necesara fiindca peretii de pamant nu sunt stabili ca cei de beton in timp se mai lasa si risti sa se crape tencuiala. Dupa aceea am dat un glet si peste el cu var lavabil.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator ciprian cip

Vreau sa renovez si eu o camera "tencuita" cu lut. Care varianta o recomandați? Cea cu plasa+ct126 sau plasa+adeziv gresie+glet? Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Am si eu o nedumerire: am la țară casa tot pe structură din lemn, dar tavanul este din grinzi din lemn si nuiele impletite, peste care s-a aplicat tencuială din nisip si var, cred. Vreau să dau toată tencuiala jos si să pun plasă de Buzău si să retencuiesc cu multibat. Dacă la pereți e simplu de prins plasa de buzău, la tavan se pune? Dacă da, cum s-ar prinde în cazul meu? Instalația electrică se pune sub plasă, sau peste plasă?

Editat de Marius84
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări