Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plasma Samsung,am sunet dar fara imagine.

Share

Recommended Posts

Plasma este Samsung ps42a410c1xxh ,functionala cu sunet dar fara imagine .Tensiunile la module sunt ok mai putin cel de la modulul Ysus LJ41-06004a la care Vscan este minus 110 volti , conform notatiei ar trebui sa fie minus 190 volti.Am verificat tranzistorii si condensatoarele de pe acel modul si par ok .Am vrut sa fac acel test cu Ps ON pus la masa si mufa scoasa din placa de baza , cu strap inter pinii 3,4 de pe Lvds dar nu imi face testul de imagine.La Lvds imi licureste un led verde la secunda,am inteles ca este bine daca se comporta asa.La Y Buffer nu se vede vreun modul impuscat.Singura chestie este ca la modulul Ysus am un zgomot pulsator  in zona bobinelor .

Edited by wlfu

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Le-am scos ,nu este vreo modificare .Ba chiar am decuplat de tot placa Y buffer .

Ecranul nu se aprinde , Vscan ramane tot timpul cu minus 110 volti ,Vsch minus 30 volti .

Va, Vs si Ve sunt perfecte.

Eu suspectez placa Ysus ,din cate am observat aceasta este data ca prim defect  in caz de lipsa imagine.

Am facut ceva masuratori pe la tranzistori ,diode si totul pare ok.

Daca are cineva o placa Ysus LJ41-06004a functionala la un pret decent  ma intereseaza sa o cumpar.

Sau poate o fi altul defectul ?!

Am lasat plasma sa functioneze timp de 30  minute si am observat ca un radiator de la modulul Ysus se incinge foarte tare .

Celelalte doua sunt reci ,chiar si tranzistorii sunt reci.

Am notat pe poza ce tip de tranzistori sunt acolo.

Ceva sfaturi sunt ?

Posted Image

Daca scot toate panglicile dintre display si Y buffer nu se mai incinge este complet rece radiatorul .Dupa ce recuplez panglicile  una cate una incepe sa se incalzeasca radiatorul.Sincer nu stiu ce sa mai cred ,poate asa e normal sa se incinga acel radiator.Din ce  observ si radiatorul mare de la modulul Zsus se incalzeste ,poate asa e normal .Ideea este ca eu nu am nici un fel de imagine si nu stiu exact ce este defect ,doar valoarea negativa la Vscan nu-mi iese in rest sunt ok dar fara pic de imagine.Si am mai obsevat ceva  ,cu toate  la locul lor daca scot alimentarea de la Zsus nu se mai incinge nici un radiator .

Edited by wlfu

• 2 weeks later...

Stie cineva date despre FGT313 ,nu gasesc nimic pe net.

Am 2 bucati pe Ysus si inca 2 bucati pe Zsus.

I-am masurat ,scosi de pe placa, dar nu-mi arata nimic intre cei 3 pini ,nici cu aparatul in pozitia Diode nici in pozitia Ohm ,la niciunul.

Cand sunt defecti ce  imi arata continuitate sau nimic?

Edited by wlfu

Pana la service as dori sa stiu  daca FGT313 e normal sa nu indice nimic pe aparatul de masura.

Stiu sa masor tanzistorii .

Mi se pare totusi ciudat ca din 4 bucati niciunul nu arata nimic.

Edited by wlfu

Da tu ai citit ce am scris eu mai sus s-au nu ai ce face decat sa dai in cap la oameni  ?

Am spus clar ca nu gasesc date si nu stiu ce fel de tanzistor este acesta .

Daca sti ceva si vrei sa ma ajuti in depanarea acestui modul bine ,daca nu te rog sa te abtii de la comentarii .