Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

legend 1000w cu probleme


Postări Recomandate

am facut acest amp dupa schema si pcb de pe net , am verificat cablajul, doar ca pe partea de forta am pus doar 3 finali l-am alimentat la 35-0-35 VCC inseriat cu ampermetru in serie pe ramura de + curentul in gol osciland 300ma - 2A ,am schimbat irf510 cu bd139  si am reglat la 70ma. Acum apare o alta problema care nu am dat de capat :cand dai in ea cu semnal audio merge de pe o singura alternanta adica doar impinge membrana dif afara , dar se incalzesc amandoi finali , sunetul fiind distorsionat rau. Daca aveti idee de la ce ar putea fi... eu am incercat sa schimb finali prefinali , decuplare diode 12v dar problema persista .

1000w-legend-quasor-mosfet-amfi-devresi.rar

Editat de petreablack
Link spre comentariu

Tensiunea de alimentare e prea mica, mai mica decât tensiune diodei Zener de 36V. Ca sa functioneze la o asemenea tensiune mica trebuie sa înlocuiti dioda cu alta având tensiunea mai mica (12-18V). De asemenea trebuie redusa valoarea rezistorului de 33k din colectorul sursei de curent si rezistoarele de polarizare (8k2, 10k). Nu se poate schimba la întâmplare tensiunea de alimentare a unui amplificator fara sa se adapteze valorile unor componente (în general se cauta a se mentine valoarea curentilor din circuit).

Link spre comentariu

Alimenteaza-l pe la +/- 60-80Vcc prin 2 rezistente de 10 ohm/5W in loc de sigurante.

 

Mai bine arzi 2 rezistente decit sa te alegi cu montajul varza.

 

Oricum este slaba implementarea, multi cred ca arunci o galeata de finali pe un radiator si gata mia de wati.

 

Nu este asa decit daca si montajul dinainte de finali, este capabil sa conduca corect acea galeata de finali, ceea ce in cazul schemei in discutie, nu este cazul.

Link spre comentariu

Al cîtelea amplif de sute sau mii de waţi şi schemă proastă e acesta care face periodic victime pe net?

Auzi ''Legend''.

Ceva mai multă documentare înainte de începerea lucrării scuteşte de pagube inutile şi experienţe neplăcute.

Link spre comentariu

Al cîtelea amplif de sute sau mii de waţi şi schemă proastă e acesta care face periodic victime pe net?

Auzi ''Legend''.

Nu fiti rau. Are totusi schema "dizajnata" de un domn Doctor, acelasi care a pus o schema de Dual (1600 parca) pe site-ul sau si a zis ca-i creatie proprie.

Link spre comentariu

mda o fi si asta una ca nu e schema nu stiu cum si nu stiu ce ,dar problema e alta : am transformator 80-0-80 Vcc dintr-un FBT GL90 ,eu nu am nevoie de 1000w maxim de 300w dar  sa-mi reziste montajul la aprox 90-0-90 cat am dupa ora 22 cand pe retea apare 250v :rzb  si-mi face integratele  praf , M-am gandit sa desfac traful sa-l rebobinez mai mic dar e lacuit cu nemiluita asa ca am recurs la varianta cu alt montaj. Daca aveti voi ceva schema care sa ma ajute ..... sunt dispus sa renunt la "legendarul " LEGEND  :rade:

 

Ieri l-am alimentat prin 2 rezistente de 100/5W si nu face nimic doar o cadere pe rezistente de 65v si cam atat :nerv

Editat de petreablack
Link spre comentariu

Pentru început, verificati corectitudinea conectarii tuturor componentelor, în special a tranzistoarelor de mica putere. Exista diverse clone si facaturi la care ordinea terminalelor difera de cea data în catalog. Apoi scoateti din circuit finalii si cele doua rezistoare de 100 ohmi (schema permite acest lucru), alimentati montajul si masurati tensiunile din circuit.

Editat de franzm
Link spre comentariu

am alimentat 80-0-80 fara rezistente pe alimentare si surpriza .... nu a iesit fum. Dupa mai multe masuratori si concluzii trase de 1 singurel am gasit si partea cu probleme : piesele de la miva-om si  din 24  bucati la proba ca final pe +  l-am luat pe ala rau ,defect din fabrica , nu e scurtcircuitat dar nu-si face treaba , cum am schimbat "individul"cu probleme hop si rezultatul satisfacator. :n1

Link spre comentariu

e lege ca-s facaturi ordinare dar cu 3 perechi de astia am reusit sa scot aproximativ 250 w , atata timp cat nu plesnesc cand ii soliciti zic eu ca merita 4 lei bucata in comparatie cu alte site-uri care au niste preturi aberante pentru acelasi produs , ca am avut si de la adela... si tot aceiasi treaba au facut , acu sa vad cu astia cat o sa reziste amplifu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări