Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator SONY STR-DE598


Vizitator Daniel Nafplio

Postări Recomandate

Vizitator Daniel Nafplio

Aici e un PDF cu schita http://sportsbil.com/sony/STR/STR-D/STR-DE598_DE698_DV10_v1.1.pdf

 

 

Intr-o zii cu soare am dat statia la maxim si de-o data bum s-a inchis, ma pricep putin in electronica.. ma apuc sa o desfac, cand pun mana pe transformator cred ca avea 150 de grade, nu l-am putut atinge 20 de minute. intrebarea mea este pot inlocuii acest transformator cu o sursa de computer? daca da, cum? Va multumesc, sper sa fii postat bine aici.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator nicumicu47

 Salut ,nu se poate adapta sursa de PC ,motivul este  ca sunt tensiuni mai mari si mai mici plus tensiunile alternative F1 si F2 pentru display.

post-184114-0-27387500-1404674276_thumb.jpg

Editat de nicumicu47
Link spre comentariu
Vizitator Daniel Nafplio

Ms Nicu pt raspuns, ai putea sa-mi explici cablurile de acolo, si sa-mi zici voltajul la fiecare cablu, ca pe schita ma uit ma pisica in calendar, daca te ajuta ceva poze o sa pun. ms , gasesc sa adaug surse de ori ce voltaj, dar problema e cum sa le combin si cum pun firele pe acolo.. ca sunt vre-o 13 fire care merg pe amplificator.

 

o sursa de pc are +3,3 ,+5, +12... la ampiraj destul de mare sa ridice ori ce aparat, din cate inteleg treuie mai mare voltaj. pot gasii alte surse pe ebay care sa dea voltaju potrivit dar sa stiu ce-mi trebuie, ar fii perfect daca m-ai ajuta sa inteleg. ms

Editat de Daniel Nafplio
Link spre comentariu
Vizitator nicumicu47

Noteaza si insemneaza fiecare fir si scoate traful din montaj . Fa-i poze si posteaza-le.Daca arata bine se poate  incearca alimentarea trafului in gol pentru masurarea tensiunilorr secundare (depinde de starea trafului ).Astept pozele.

Link spre comentariu
Vizitator Daniel Nafplio

Poza 1 http://quickdata.biz/poze/100_2077.JPG

Poza 2 http://quickdata.biz/poze/100_2078.JPG

poza 3 http://quickdata.biz/poze/100_2079.JPG

poza 4 http://quickdata.biz/poze/100_2080.JPG

poza 5 http://quickdata.biz/poze/100_2081.JPG

poza 6 http://quickdata.biz/poze/100_2082.JPG

poza 7 http://quickdata.biz/poze/100_2083.JPG

poza 8 http://quickdata.biz/poze/100_2084.JPG

poza 9 http://quickdata.biz/poze/100_2085.JPG

poza 10 http://quickdata.biz/poze/100_2086.JPG

poza 11 http://quickdata.biz/poze/100_2087.JPG

 

Dupa ce-am scos trafu, am bagat-o in priza... findca daca observi mai este un traf mic pe langa asta mare, si face la fel se deschide putin ceva beculete si face un tacait... exact si cu traf face la fel...

E o siguranta acolo, am verificat-o sa vad daca e buna, e buna. problema e ca am verificat daca primeste curent acea siguranta si nu primesc deloc curent la siguranta aia. partea ciudata e ca statia fara trafu cel mare inca se aprinde, se aprinde doar foarte putin, adica 1 led si pocneste intrerupatoru ala negru, in modul cel bun pocneste, cand se aprinde statia mereu pocnea de 4 5 ori sa aprinda toata statia..... cred ca nu e dus nimic la traf, probabil e dus altceva ... astept parerea ta.

 

aici inca mai mergea https://www.youtube.com/watch?v=vF7o3xYdZcA

Editat de Daniel Nafplio
Link spre comentariu

Daca zici ca era foarte incins trafu se prea poate sa fii crapat siguranta termica de pe traf.

Verifica ma intai asta

Pai daca a crapat se mai incinge traful?sau crezi ca tocmai ce a crapat si atunci a deschis cutia?.Traful nu se incalzeste singur in funcionare normala in asa hal in cat se declanseze siguranta termica. 

Din poze ala nu e traf cu probleme.

Mai bine alimenteaza traful separat si dupa asta mai vorbim.

Link spre comentariu
Vizitator Daniel Nafplio

Trafu se incalzea mereu cand ascultam muzica tare, ca sus in video... in ziua acea cand s-a ars, am dat-o la refuz, + ca mai aveam puse 2 boxe de 300 de watt la ea.

Link spre comentariu

Esti de belea ,incet incet spui tot,cand ai spus: "Intr-o zii cu soare am dat statia la maxim si de-o data bum s-a inchis"

eu am crezut ca sa deodata s-a inchis cand ai dat-o la maxim nu ca ai forjat-o timp indelungat pe suprasarcina si dupa asta a cedat,

in cazul asta are dreptete colegul de mai sus cu protectia termica(numai ca daca este bagata in bobinaj si nu are scoase capetele afara nu mai ai ce face cu traful.

Link spre comentariu
Vizitator Daniel Nafplio

Am reverificat in seara asta traful cu un amic care stie mai mult decat mine la electronica, si mi-a zis ca e dus.... statia nu e neaparat sa o repar, eu m-am bagat in ea incercand sa o repar... sa invat mai multe in electronica, si sper ca in viitor o sa reusesc sa o pun iar in functiune, ma folosesc de ea sa invat mai bine eu electronica.... de aia am mai cerut si ceva pareri... toti invatam cat traim..

Link spre comentariu
Vizitator Daniel Nafplio

In general nu am gasit sa nu pot inlocui siguranta termica

Pune si tu locatia  la profil

Probabil e in traf siguranta termica, ca am verificat trafu si nu da nici un stop de curent... adica e un fir care da 3 volti... si cam atat.

Link spre comentariu

În ultima poză, unde se văd firele cele două ale primarului (alb - violet), degeaba jumuleşti secundarul de banda roşie, cele două se află bobinate pe carcase diferite ce se îmbucă una într-alta la montarea trafo.

Am rezolvat cîteva trafo din astea doar rupînd acei ''dinţi'' din plastic ai carcasei ptr a putea trage uşor afară firul cu siguranţa termică înseriată, ulterior am dezlipit-o şi am lipit la loc firul cu capătul bobinajului.

De reţinut că un traf căruia i s-a ars siguranţa termică nu mai e un traf sigur în funcţionare, poate rezista mult şi bine sau poate avea scurtcircuit între spire, carcasa topită, etc.

Obligatoriu trebuie montată o siguranţă de reţea ptr trafo (dacă nu e prevăzută), multe astfel de scule au doar ptr prizele adiţionale de 220V sau ptr trafo de st-by, ăla care porneşte ''numai puţin'' scula cu ajutorul releului de reţea, ăla care ''ţăcăne''. 

Editat de zal
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări