Tavi Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 eu studiez de ceva vreme camere foto mai bunicele , de peste 15 mil , dar pana in 20 mil. si am gasit asa : Fuji - FinePix S9500 Zoom http://www.expertdigital.ro/produse/cam ... 9500-zoom/ aici aflam urmatorul lucru care ne place : Arata ca un D-SLR, dar e mai bun. intreb pe cei care se pricep , cum poate fi mai buna ca un D-SLR ? ( un frate mai mic al acestui aparat este urmatorul - Fuji - FinePix S5600 Zoom , care este la un pret destul de bun - aviz lui Kostel : http://www.expertdigital.ro/produse/cam ... 5600-zoom/ ) voi continua cu Panasonic, Canon si Nikon Link to comment
Guest berti Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 Arata ca un D-SLR, dar e mai bun. intreb pe cei care se pricep , cum poate fi mai buna ca un D-SLR ? ( un frate mai mic al acestui aparat este urmatorul - Fuji - FinePix S5600 voi continua cu Panasonic, Canon si Nikon Stupid people! :toimonster: Aceste aparate fac parte din categoria Bridge (dSLR like)... NU au cum sa fie mai bune pentru ca nu au fost proeictate sa fie mai bune, dar nu vreau sa intru in prea multe detalii pe tema asta! Doar daca te intereseaza... Intr-adevar e un cosmar sa alegi un aparat foto! Mie mi-a luat vreo 3 luni pana m-am hotarat, pana la urma m-am ales cu un Fuji s9500, dar nu sunt prea multumit de investitie! Am sa fiu foarte scurt ca-i destul de tarziu, dar daca esti interesat de subiect intreaba-ma si pe masura ce timpul imi permite am sa-ti raspund! Prin iulie-august au intrat in competitie 3 aparate - Panasonic Fz30 - Fuji s9500 - Canon S3IS In prima etapa favoritul a fost Panasonicul, Plusuri: +zoom mare, +zoom si focus ring manual, +lens barel fix, adica grupul de lentile nu are piese in miscare la exterior, sanse mai mici de patrudere a prafului si umezelii! +8 mp, +stabilizator optic Minusuri: - zgomot enorm, chiar si la ISO 200 - acumulator proprietar, parca are vreo 970 mAh - pret 2600 ron la vremea respectiva, in RO cu garantie Din cauza zgomotului mare l-am descalificat dupa vreo luna de citit review-uri! A ramas Canon si Fuji... pana acum am fost posesor de Canon A60, de care am fost foarte multumit in cei 2 ani de utilizare! Dar look-ul lui foarte compact nu m-a impresionat... si tare imi placea ideea de zoom ring manual! Asa ca singuru ramas in competitie Fuji! Plusuri: + distanta focala minima de 28 mm, foarte utila pentru shooting de interior + zoom ring si focus manual + senzor super CCD, cu pixeli dispusi si in diagonala de 9 mp + noise relativ OK si la ISO 400 + dual slot, CF si XD... aveam un CF de 2 Gb de la A60 si asta insemna ca nu mai trebuie sa investesc si intr-un card nou (in cazul fz30 si s3is) + mai sunt, da nu-s relevante... Minusuri: - lipsa stabilizatorului optic, are un program de compesare al ISO, marindu-se, creste si timpul de expunere si astfel ies pozele mai clare in situatii de lumina slaba! Dupa parerea mea e un mare Fass... baga noise inutil pentru ca urca ISO pana la 1600 daca-i cazu. - ceva probleme la focalizare, pesonal nu prea l-am observat... dar parca pana si cu A60-u ieseau pozele mai Sharp. Oricum de chestia am citit pe net, si cica la 9600 s-a rezolvat problema! L-am luat din Carrefour Brasov, in septembrie cu 2000 ron (bonus card CF Sandisk de 512mb si incarcator Sony + 4 acumulatori de 1700 mAh) Cu 4 milioane in plus puteam sa cumpar un dSLR Pentax... dar la vreamea respectiva nu aveam banii necesari si inca nici acum nu sunt dispus sa investec in obiective, pentru ca cel din Kit nu-ti ajunge....in plus ma face cu nervii ideea de a schimba obiective cand vrei sa tragi un cadru cu un zoom de 200 mm! Iar praful care se aseaza pe senzor la fiecare schimbare de obiectiv... nu-i de mine! Succes in cautari si achizitie! p.s. Nu-s fotograf de meserie, l-am luat doar pentru hobby! Link to comment
Guest berti Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 Am aruncat un ochi pe site-ul ala...expertdigital.ro! E un mare rahat ce scrie acolo, aia nu stiu nici macar sa CopyPaste-uiasca calumea!Iti recomand cu caldura site-uri consacrate in domeniu review-urilor foto, de ex. dpreview.com sau dcresource.com Link to comment
Tavi Posted November 30, 2006 Author Share Posted November 30, 2006 ai dreptate, e mare problema sa cumperi ceva , mai ales daca te pui sa citesti comentarii pe forumuri, ale proprietarilor de asemenea aparatepana la urma ce e de asteptat se intampla : nimic nu e perfect deocamdaa stai la A530 si o sa citesc cat se poate d emult in urmatoarele saptamani pana imi fac o parare mai reala despre calitatile si defcete fiecaruiacomentariul tau este de un real folos , multumesc :smt006ps : site-ul ala e dat doar pentru ca era cel mai mic pret, nu pentru review , care si mie mi s-a parut pueril Link to comment
nicul Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 pai daca comparati capra cu varza o sa iasa fix prune. aia cu site-ul de experti vor sa-si vanda marfa, de fapt modelul fuji 5600 e departe de a fi fratele mai mic, mai degraba ruda saraca si proasta. Ala e un aparat ieftin si slab pt cei care vor sa tina in mana un aparat mare. Poate S6000/S6500 sa fie fratele mai mic (de fapt sunt tot cifrele alea dar aranjate altfel) La momentul aparitiei Fuji S9000 se batea pentru acelasi segment de piata cu FZ-30 de la panasonic si cu Coolpix 8800 de la nikon un link interesant http://www.popphoto.com Link to comment
Tavi Posted December 1, 2006 Author Share Posted December 1, 2006 acolo la rubrica " Top 5 Digital Cameras for October " se gaseste pe primul loc a mea camarutza1. Canon PowerShot A530 5MP 4xce am eu cu ea nu stiu, ca nici manualul de utilizare nu l-am citit si vreau deja alta ce mai om ... Link to comment
Guest berti Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Tavi, asa ca si o concluzie tranzitorie! Daca nu-i urgenta achizitia, ci doar microbu te gadila, atunci mai bine asteapta pana ai bani de un dSLR. Eu zic ca merita diferenta de bani!Doar sa stii un lucru, pe majoritatea dSLR-ului nu poti sa compui imaginea pe ecran. Iar daca totusi nu vrei sa treci la dSLR, atunci propun sa pui in competite, Panasonic FZ50 si Fuji s 9600, ambele sunt versiuni imbunatatie ale camerelor de care am discutat mai sus! In general imbunatatirea s-a facut mai ales la nivel de software, dar nu numai... si tind sa cred ca merita diferenta! Link to comment
Tavi Posted December 1, 2006 Author Share Posted December 1, 2006 nu ma mai grabesc , astept pana vine primavara si am ce fotografia , pana atunci se vor intoarce pe toate partile aceste camere , pe forumuri si imi voi face o parere mai bunasi mie imi place panasonicul insa toti se plang de zgomotul pe imagine la lumina putina , in rest e exact ce imi place , mai mult decat fuji Link to comment
hugo Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Nu prea are legatura cu topicul insaar trebui sa te intrebi si daca vrei o camera asa de ... mare.A mea, H1 de la Sony, e un pic mai micuta insa devine enervant de mare cand vrei sa tai un drum pe munte. :yawinkle: Link to comment
Tavi Posted December 1, 2006 Author Share Posted December 1, 2006 e si asta o problema intr-adevar , oricum pastrez A530 deocamdata nu stiu ce vreau, am gasit si un D-SLR pe la 20 milioane CANON EOS 350 D CU OBIECTIV 18-55are 485 grame ma tot uit , cand o fi sa cumpar ceva , vad eu atunci Link to comment
hugo Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Problema nu e neaparat greutatea ci volumul. Un tun cum sunt FZ50 si S9600 e greu sa-i gasesti o pozitie in care sa nu se izbeasca de ceva cand urci ajutandu-te de maini si dinti. :yawinkle: Link to comment
Tavi Posted December 1, 2006 Author Share Posted December 1, 2006 in mod cert nu as lua fz50 pe munte cu cortul :smt003 Link to comment
hugo Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Ar trebui sa incerce careva Kodak-ul P880 ca e foarte interesant. Ceva fonduri suplimentare nicul? Pana si pretul a devenit interesant: http://www.dm.ro/?w=products&a=productd ... 880KITMUSB Link to comment
Tavi Posted December 1, 2006 Author Share Posted December 1, 2006 chiar am vrut sa va inreb ce parre aveti de lentilele SCHNEIDER-KREUZNACH VARIOGONpe care le folosesc cei de la kodakacest model nu are stabilizator optic de imagine sau nu vad eu bine ? Link to comment
hugo Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Nu am vazut sa aiba stabilizator. Dar nici zoomul nu e mare ca sa zici ca e necesar Link to comment
Recommended Posts