Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

centrala termica junkers


Guest vio1968
 Share

Recommended Posts

Guest vio1968

Buna ziua, o problema cu acest tip de centrala junkers ceraclasscomfort zwe 28-5, este pe regim de vara ,la alimentarea cu tensiune porneste ventilatorul iar dupa cateva secunde intra in avarie si afiseaza C4 am verificat presostatul, furtunele, firele de al presostat la placa ,tubulatura de evacuare si aspiratie. ventilatorul merge non stop.sa fie placa ? 

Link to comment
Share on other sites

Daca este in garantie, sa nu te puna pacatul se umblii in ea.Daca nu este in garantie, cheama pe cineva de la firma cu care ai contractul de service.O sa rezolve problema si o sa scapi de reprosuri de genul,"Domle nu trebuia sa umblii in ea.Cine stie ce ai facut pe acolo".In mod sigur placa e defecta.Niciodata, un mester.nu o sa se "oboseasca"  sa caute defectul.De fapt politica firmelor este,sa se schimbe placa electronica.E mai simplu pentru ei.

Link to comment
Share on other sites

Iar placa electronica oferita la schimb este una reparata la un pret de jumatate al unei placi noi (la centralele ieftine pretul unei placi noi este cam 1000-1500 RON); cu obligativitatea efectuarii schimbului - placa SH in locul celei defecte.

Iar cea defecta va fi reparata si va intra in acest circuit.

Link to comment
Share on other sites

Un caz concret.Avem o centrala Viessmann Vitopend 100,la care placa a cedat.Au venit cei cu care avem contract de service au constatat defectul si au adus alta placa nou nouta,in cutie sigilata(un pic diferita,trebuind sa intrerupa niste punti)practic tot ansamblul placa ,butoane reglaj temperatura apa calda menajera,si agent de incalzire,manometru, cu factura si garantie 2 ani.Au montat placa noua iar cea veche a ramas la noi.Deci varianta obligativitatii predarii placii vechi ,cade.Si e normal sa fie asa atita timp cit am platit-o(900 lei).

Edited by GEO 53 BN
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines