Liviu M Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 (edited) Nu tocmai on-topic, da' nici off-topic de tot: voi stiati de energia? , ca eu nu (ma rog, am dat o data peste ea, dar am ignorat-o). Astazi am (re)descoperit-o si am descoperit lucruri interesante despre ea - suporta mai multe launchpad-uri printre care si niste TivaC. Pai la cat costa tiva aia (TM4C1294) si la ce caracteristici are, daca se si programeaza la fel de usor ca un Arduino eu cam stiu care o sa fie urmatoarea mea achizitie in domeniu (asta dupa ce-mi ajunge CC3200-le, ca m-ati molipsit si pe mine ). Si daca energia asta o sa suporte in viitor si CC3200... PS Scuzati excesul de zambareti, da' mi se par haiosi. Edited August 11, 2014 by Liviu M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
godFather89 Posted August 11, 2014 Author Share Posted August 11, 2014 Nu am mai auzit de "Energia". Pare interesant si util in unele situatii. Totusi, pentru proiecte mai complexe cred ca poate ajunge sa te incurce (aceeasi parere o am despre Arduino in general). Eu acum imi bat capul cu mDNS. Mai exact lipsa unei implementari .NET (fara dependinte externe) care sa suporte inregistrarea unui serviciu. Asa ca m-am apucat sa extind un proiect existent ( permite doar descoperirea serviciilor existente. Ideea e ca modulele o data conectate in retea sa fie descoperite/configurate automat de catre serverul central. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu M Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Totusi, pentru proiecte mai complexe cred ca poate ajunge sa te incurce (aceeasi parere o am despre Arduino in general). Aceeasi parere o aveam si eu pana am primit unul (leonardo) moka la un abonament si m-am bagat de seama pe la sectiunea dedicata de pe forum.Am ajuns la concluzia ca uneori e chiar util.Daca luam acum in considerare ca tiva ala de mai sus e un "arduino pe steroizi" la un pret mult mai mic, ajungem la concluzia ca oferta e chiar interesanta. Atat de interesanta ca de la postul meu precedent, cand era in stoc, pana acum cand am vrut sal comand a trecut in stadiul de out of stock. Care mi-ati epuizat tiva-ul? Eu acum imi bat capul cu mDNS. Mai exact lipsa unei implementari .NET (fara dependinte externe) care sa suporte inregistrarea unui serviciu. Asa ca m-am apucat... Te las sa vorbesti in continuare limbi straine si ma mut in windows, unde am instalat o parte din softuri si ma apuc si eu de jucat, ca ma astepta CC3200 acasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
godFather89 Posted August 11, 2014 Author Share Posted August 11, 2014 Aceeasi parere o aveam si eu pana am primit unul (leonardo) moka la un abonament si m-am bagat de seama pe la sectiunea dedicata de pe forum.Am ajuns la concluzia ca uneori e chiar util.Daca luam acum in considerare ca tiva ala de mai sus e un "arduino pe steroizi" la un pret mult mai mic, ajungem la concluzia ca oferta e chiar interesanta. Atat de interesanta ca de la postul meu precedent, cand era in stoc, pana acum cand am vrut sal comand a trecut in stadiul de out of stock. Care mi-ati epuizat tiva-ul? Aaa, asta e placuta la care a facut review si Dave (https://www.youtube.com/watch?v=n13odoXQYeo)? Oricum, am trecut la wireless, ce tiva? Te las sa vorbesti in continuare limbi straine si ma mut in windows, unde am instalat o parte din softuri si ma apuc si eu de jucat, ca ma astepta CC3200 acasa. Las ca le inveti si tu in curand daca ai nevoie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu M Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 (edited) Bai nene, greu se scrie un program in CC asta. Chiar, voi ati reusit? Eu mai sap, ca aseara n-am mai avut timp, da... Abia astept sa-mi vina TivaC (au primit marfa noua, se pare) si s-o programez ca pe Arduino! Edited August 12, 2014 by Liviu M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
godFather89 Posted August 12, 2014 Author Share Posted August 12, 2014 (edited) Da, e destul de complicat de creat un proiect nou. Trebuie puse o groaza de configuratii pentru compiler/linker/build events (bibliotecile simplelink/driverlib/oslib), etc. Dar dupa ce ai configurat tot, e floare la ureche si e mult mai customizabil decat ce iti poate oferi orice arduino. Daca ai instalat SDK-ul in calea default (C:ti) iti pot face un proiect (relativ) gol, gata configurat in care doar scrii codul util. LE: Fata de CodeWarrior de la FreeScale, Code Composer Studio mi se pare ceva mai ok. Edited August 12, 2014 by godFather89 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu M Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 A, asta am reusit, am compilat un exemplu de-al lor (ala "de start", cu pingul la ti). A mers in debuger, mi-a placut, am deconectat placa, am reconectat-o si... pauza, nu mai stie ce i-am facut.Asa ca inca nu-s sigur ca sunt in stare sa scriu un "hex" in flash, sa si ramana.M-am jucat putin cu uniflash ala sau cum il cheama, da' trebuie sa mai citesc, inca nu m-am prins cum merge (pare sa aibe un sistem de fisiere, o fi din cauza de ti_rtos).Asa ca doar de aprins un led, energia e mult mai potrivita. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
godFather89 Posted August 12, 2014 Author Share Posted August 12, 2014 (edited) Dap, pentru un program "persistent" trebuie folosit uniflash si dupa ce e scris programul, scos ceva jumper. Ghid: [*]Make sure the SOP2 jumper is present [*]Select the "sys/mcuimg.bin" [*]Browse to C:ti CC3200SDKcc3200-sdkexample*Release and select the filename.bin file you want [*]Check the boxes for Erase, Update, and Verify [*]Then choose Operation => Program [*]Then hit the Reset button on the CC3200 LP if asked by UniFlash [*]To run the program now stored on the SFlash, remove the SOP2 jumper. Other info: UniFlash Quick Start Guide Edited August 12, 2014 by godFather89 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu M Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 (edited) Multumesc pentru citit si pentru mine. Eu chiar n-am mai avut timp, ca era in plan.Da' recunoaste ca e mai simplu la Arduino. Edited August 12, 2014 by Liviu M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
godFather89 Posted August 12, 2014 Author Share Posted August 12, 2014 E mai simplu. Clar. Nici nu zic altfel. Problema e ca simplitatea asta te limiteaza in alte locuri... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu M Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Glumesc, bineinteles . Momentan singurul proiect "cu Arduino" pe care-l am in vedere e portarea grbl de la Arduino la altceva (momentan lucrez cu o placa stm32f0discovery). CC3200 cu care sa vorbesc wifi ar fi ideal, da' aici mai am mult de lucru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu M Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Tocmai am descoperit ca la AP-ul din primul demo (ala cu mysimplelink.net) se poate conecta un singur client. Am incercat sa-i arat unui coleg minunatia, asa ca m-am conectal la placuta sa ma asigur ca totul e OK si l-am pus si pe el sa se conecteze. N-a reusit pana nu m-am deconecta eu de la AP. Dupa ce s-a conectat el, n-am mai reusit eu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
godFather89 Posted August 13, 2014 Author Share Posted August 13, 2014 Glumesc, bineinteles .Momentan singurul proiect "cu Arduino" pe care-l am in vedere e portarea grbl de la Arduino la altceva (momentan lucrez cu o placa stm32f0discovery).CC3200 cu care sa vorbesc wifi ar fi ideal, da' aici mai am mult de lucru. Am tot zis ca imi iau/fac si eu un CNC sau o imprimanta 3D. Poate cand m-oi muta. Intr-adevar, ar fi smecher pe wi-fi. Tocmai am descoperit ca la AP-ul din primul demo (ala cu mysimplelink.net) se poate conecta un singur client. Am incercat sa-i arat unui coleg minunatia, asa ca m-am conectal la placuta sa ma asigur ca totul e OK si l-am pus si pe el sa se conecteze. N-a reusit pana nu m-am deconecta eu de la AP. Dupa ce s-a conectat el, n-am mai reusit eu. Da, am uitat sa anunt asta in micul review. In AP nu merge decat un client la un moment dat. Sunt toate limitarile scrise in Dev Guide la sfarsit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu M Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 (edited) Sunt toate limitarile scrise in Dev Guide la sfarsit.Tu citesti documentatia? Am tot zis ca imi iau/fac si eu un CNC...N-am curaj sa-l arat pe sectiunea dedicata, ca rade lumea de mine, dar pentru teste de comanda motoare (si putin frezat, cablaje, de exemplu) mi-am facut un "cnc" cu "sasiu" de lemn. LE Eu nu gasesc nici un DevGuide... Edited August 13, 2014 by Liviu M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
godFather89 Posted August 13, 2014 Author Share Posted August 13, 2014 (edited) Mai citesc si eu cateodata De fapt se numeste "Programmer's Guide" (http://www.ti.com/lit/ug/swru368/swru368.pdf) dar nu aici citisem despre faza cu un singur client in modul AP, ci aici: http://e2e.ti.com/support/wireless_connectivity/f/968/t/353185.aspx Arata super bine CNC-ul. Am si eu o freza asemanatoare (ma rog, e tot Proxxon), poate o sa ii fac si eu o masuta. Ma gandeam la un moment dat sa iau o masuta Proxxon la care sa pun doar motoarele. Edited August 13, 2014 by godFather89 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts