Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
calul

generator de ozon cu celula ultrasonica

Recommended Posts

Salutari forumistilor ! Am primit la reparat aparatul descris in titlu AIRCOMATIC III . Are defecta celula ultrasonica ce produce ozon la contactul cu apa . Va rog sa-mi dati o sugestie de unde se poate procura , daca se poata repara sau reproduce in vreun fel , eventual ceva sfaturi pt un aparat mai ieftin . Multumesc anticipat .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ozonul știam că se produce prin descărcări de înaltă tensiune, prin acțiunea ultrasunetelor asupra apei se obține ceață de obicei.Poți pune o poză cu interiorul minunăției ? Scopul ,,celulei ultrasonice,, e de fapt să genereze o ceață fină, partea de ozonizare constă de obicei într-un tub metalic ce conține un electrod central.Prin forțarea trecerii aerului prin tubul metalic, concomitent cu aplicarea între cei doi electrozi (tub și fir central) a unei tensiuni înalte, se obține ionizarea forțată a aerului. Am avut la serviciu un ionizator asemănător cu circulație forțată și chiar are efecte resimțite de la distanță apreciabilă. La funcționarea timp de 5 minute s-a simțit mirosul specific ozonului de la circa 5 metri de aparat.

Edited by validae

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ozonul știam că se produce prin descărcări de înaltă tensiune, prin acțiunea ultrasunetelor asupra apei se obține ceață de obicei.Poți pune o poză cu interiorul minunăției ?

Ultrasunetele nu au suficienta energie pentru a produce ionizarea aerului/materiei. Pentru ionizare frecventa de oscilatie trebuie sa fie mult mult mai mare, fenomenul se produce incepand cu razele ultraviolete.Cred ca este vorba de un umidificator, este doar o chestie de marketing.Marketingul se bazeaza pe prostia celor multi, depanarea cere inteligenta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

În descrierea aparatului de pe YouTube, se spune că ozonizează și purifică aerul. Din filmarea demonstrației de funcționare se vede clar că produce o ceață fină ce împrăștie în spațiul util particule dintr-o soluție (probabil odorizantă, nu am făcut săpături prea amănunțite) ce se adaugă în apa din aparat. Acum cred că s-a înțeles rolul ,,celulei ultrasonice,,..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normal ca se poate repara . Probabil IRF48N ... busit.

Fuguta cu el la un "doctor"

post-199012-0-53476100-1404364146_thumb.jpg

Edited by leoncris

Share this post


Link to post
Share on other sites

poate ionizator nu ozonizator:

"Ozonul este a doua formă alotropică a oxigenului, fiind constituit din trei atomi ai acestuia. Formula sa chimică este O3. Molecula sa este instabilă și se descompune după un timp scurt în oxigen diatomic. El este un oxidant puternic din care cauză este dăunător omului, producând dureri de cap, fiind iritant, caustic al mucoaselor respiratorii."

Sursa: Wikipedia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am reparat un ap. similar, ecesta avea si o lampa UV in fata ventilatorului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.